Evropski parlament želi Zelenskog na spisku za Nobelovu nagradu za mir

Brojni evropski političari izrazili su inicijativu da se ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom dodijeli Nobelova nagrada za mir za 2022. godinu.

– Apelujemo na Komitet da produži proceduru nominacije za Nobelovu nagradu za mir do 31. marta 2022. kako bi se omogućilo nominovanje predsjednika Zelenskog i ukrajinskog naroda za Nobelovu nagradu za mir – slijedi iz pisma političara.

Sadašnji i bivši političari, kao i članovi Evropskog parlamenta uputili su molbu Norveškom Nobelovom komitetu da ponovo razmotri proceduru nominovanja kandidata za Nobelovu nagradu za mir za 2022. godinu i produži rok za podnošenje prijava kako bi na spisak bio dodat i Volodimir Zelenski, jer je faktički taj proces završen.

Ranije je pres služba Norveškog Nobelovog komiteta saopštila da na ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir pretenduju 251 pojedinac i 92 organizacije.

Nobelova nagrada za mir 2021. godine dodijeljena je ruskom novinaru i glavnom uredniku “Nove gazete” Dmitriju Muratovu i filipinskoj novinarki Mariji Resi.

Izvor: sSrpska cafe

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.