Cvijanović: Imamo dovoljno kvalitetnih kadrova da rade na rješavanju brojnih pitanja

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je sinoć da se vlast u Srpskoj trudi da na svaki mogući način sačuva stabilnost njenih institucija.

Cvijanovićeva je istakla da je vladajuća koalicija u Srpskoj stabilna, da u njoj ima dovoljno kvalitetnih kadrova da rade na rješavanju brojnih pitanja.

Ona smatra da bi bilo dobro da, kada je riječ o opštim pitanjima, postoji i uključenost drugih političkih partija i veći korpus onih koji mogu da se “uhvate u koštac sa tim pitanjima”.

Cvijanovićeva je za prnjavorsku televiziju K3 naglasila da je za Srpsku ispravno kada su institucije kapacitirane, gdje ljudi žele da razgovaraju sa svima i kada su političke opcije u stanju da prevaziđu neki svoj jaz, ako se radi o suštinskim pitanjima.

Ona je navela da sa svima može da se sarađuje i da se dogovori o tri, četiri ključne stvari za Srpsku, ali da za ostale ne može.

Ona je podsjetila na periodi vlasti u kojima je pokazivano ko šta može i ko šta radi.

– Ne mogu da kažem da je bolje bilo u vrijeme Mladena Ivanića koji je rekao penzionerima da će im isplatiti 60 odsto penzije jer “toliko ima para”. Mogu da kažem o vladama koju su vodili Milirad Dodik, Aleksandar Džombić i ja koji su rekli “ima da bude za penzionere, namirićemo iz budžeta, a onda ćemo praviti bolji sistem i ambijent u kojem ćemo doći do toga, kao što smo i došli da nam ide ukupna isplata penzija iz onog što se crpi iz doprinosa” – rekla je Cvijanovićeva.

Kada je riječ o izborima, Cvijanovićeva očekuje da budu održeni u oktobru, istakavši da su Srpskoj potrebno izbori.

– Mi rezultate sprovedemo za mjesec dana, dok u Federaciji BiH to nije tako. U decembru uvijek imamo formiranu vlast, usvojen budžet, ekonomsku politiku – navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, treba postojati veliki razlog da izbori ne budu održani.

– Naravno da izborna godina nosi neku svoju dinamiku, kampanju. Nama je svaka godina izborna. Suštinske teme, kao što je, na primjer, pitanje migranata, prate nas i tokom izbornih i neizbornih godina i dobro bi bilo da to neko razumije, pa da im se posvetimo na suštinski način, riješimo da ne bi bile opterećenje – naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje šta najjača stranka u Srpskoj, SNSD, čiji je ona potpredsjednik, može da ponudi svojim biračima u oktobru, Cvijanovićeva je odgovorila da će biti nastavljena realizacija brojnih projekata, da ima mnogo planova za budućnost koji će moći da se realizuju, samo ako postoji stabilnost.

Izvor: Srpskainfo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.