Dodik: Šta treba moja djeca da pomru, a da Cenićkina mala tu sjedi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas da će sljedeće sedmice u Tužilaštvu BiH dati izjavu u predmetu kupovine vile na Dedinju u Beogradu.

“Taj poziv je bio i ranije, ali je prolongiran, jer sam odlazio na službeni put. Oni to rade već tri, četiri godine, čak su jedan broj ljudi iz Pavlović banke neopravdano pritvarali”, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci. Negirao je bilo kakvu krivicu u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je celi slučaj politizovan.

Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u “Pavlović banci” podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008.

Utvrđeno je da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS i to dok je bio entitetski premijer.

Dodik se danas osvrnuo i na prijavu koju je protiv njega podnio Transparency International u Bosni i Hercegovini za utvrđivanje sukoba interesa, jer su javna sredstva dodijeljivana firmama čiji su vlasnici njegov sin i kćerka.

Dodik je rekao da ga “nije briga šta oni kažu”.

“Nemam pojma šta igraju, tačno je da imaju određene biznise. Šta moja djeca treba da pomru, da nestanu, a da Cenićkina mala (Ivana Korajlić iz TI BiH, kćerka ekonomske analitičarke Svetlane Cenić) tu sjedi? To je vaša zla namjera, nikakav lopovluk nije”, poručio je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

Dodik je dodao da se u Transparencyju “bave politikom, a ne ozbiljnim stvarima”.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.