Raketiran američki konzulat u Erbilu (Irak)

Američki konzulat u Erbilu, gradu na sjeverozapadu Iraka, večeras je napadnut. Erbil je, inače, centar iračkog dela Kurdistana. U blizini se nalazi američka vojna baza.

Naime, kako prenose mediji, desetine raketa palo je u blizini konzulata. Za sada je nejasno ko je ispalio projektile, ali se na snimcima mogu videti rakete koje se obrušavaju na zemlju.

Na društvenim mrežama kao mogući „krivac“ navodi se Iran koji je posljednjih dana zaprijetio odmazdom zbog smrti dva oficira Islamske revolucionarne garde u navodnom izraelskom vazdušnom napadu u Siriji.

Kako se navodi, čini se da su rakete pale na mjesto gradilišta nove, neuseljene zgrade konzulata. Drugi navodi govore o tome da su udari bili usmjereni na vojnu bazu, kao i na aerodrom.

Udar, kako se pretpostavlja, iranskih Fatah-110 raketa iz Kasabad baze u Tabrizu osjetio se širom Erbila, što se može vidjeti i na snimcima i slikama na društvenim mrežama.

Citira se i izjava ministra zdravlja Kurstisana da, do sada barem, nisu prijavljene ljudske žrtve niti povrijeđeni u napadu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.