Prva reakcija Ukrajine: “Letelica nije naša”; Ruska ambasada “Mi nemamo te letjelice od 1991. godine”

Markijan Lubkovski, savetnik ukrajinskog ministra odbrane, rekao je da avion koji se srušio u Zagrebu nije ukrajinski.

On je rekao i da se očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa Generalštabom ukrajinske vojske.

Lubkovski je zatražio od hrvatskih partnera da sprovedu istragu kako bi se otkrilo kome je letelica pripadala i kako se mogla naći iznad Zagreba i pasti u Zagrebu.

On je, kako prenosi Jutarnji list na portalu, rekao da očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa glavnim štabom ukrajinske vojske.

Lubkivski je zamolio hrvatske partnere da sprovedu istragu da bi se otkrilo kome letelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba i tu pasti, navodi zagrebački dnevnik.

On je novinarima u Parizu rekao da je letelica u Hrvatsku došla iz pravca Madjarske, a prema rečima premijera Viktora Orbana, u tu zemlju je došla iz pravca Rumunije, prenela je agencija Hina.

Vlada Hrvatske jutros je saopštila da je na području Jaruna u Zagrebu pala bespilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Madjarske.

Izvor: B92

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.