Konašenkov: Ruski avioni nisu korišćeni kod Marijupolja

MOSKVA – Ruski borbeni avioni nisu korišćeni blizu Marijupolja u Donbasu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Ruski ratni avioni apsolutno nisu imali zadatak da gađaju mete na zemlji blizu Marijupolja“, rekao je Konašenkov.

On je naglasio da je navodni vazdušni napad na „Bolnicu broj tri“ u Marijupolju „potpuno inscenirana provokacija sa ciljem održavanja antiruskog osjećanja među ljudima na Zapadu“.

Konašenkov je podsjetio da je Rusija u više navrata napomenula da su medicinske ustanove u Marijupolju, uključujući pomenutu bolnicu, prestale sa rutinskim radom krajem februara, te da su ukrajinski nacionalisti „odvukli“ pacijente i osoblje tih ustanova.

Prema njegovim riječima, „Bolnica broj tri“ je zbog prednosti lokacije blizu centra grada reorganizovana u položaj nacionalnističkog bataljona „Azov“, te da o tome govore oni koji su pobjegli iz Marijupolja u Kijev i Donjecku Narodnu Republiku, javio je TASS.

Konašenkov je naveo da su se, sudeći po fotografijama teritorije bolnice, dogodile dvije namjerne eksplozije – pod zemljom i nisko kod bolničke zgrade.

„Fotografija oštećene zgrade mogla bi da bude obmanjujuća za neprofesionalnu publiku u Evropi i SAD, koja je bila meta ove laži, ali ne za stručnjake. Ne bi ostalo ništa od spoljašnjih zidova zgrade da je bila avionska bomba“, dodao je Konašenkov.

Izvor: SRNA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.