Dodik: Nemamo secesionističke planove.

„Moje je pitanje bilo da li je postoji spremnost da se u vrijeme sukoba u Ukrajini omekša briselska administracija da BiH dobije kandidatski status“, izjavio je Dodik.

U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak članova Predsjedništva BiH sa ministricom vanjskih poslova Njemačke Analena Berbok (Annalena Baerbock).

Nakon sastanka su se članovi Predsjedništva Milorad Dodik i Šefik Džaferović obratili medijima.

‌- Ovo je važan i uspješan sastanak za BiH. Moj utisak je da možemo očekivati veći angažman Njemačke. Na sastanku sam rekao da je izlaz u deblokadi institucija, prekidu urušavanju institucija kroz zaključke NSRS. U BiH trebamo ići dalje u vladavini prava i ka NATO i EU integracijama – rekao je Džaferović.

Leutar.net Dodik: Nemamo secesionističke planove.

I Dodik je komentirao sastanka s Berbok.

– Cilj je da se uz posredstvo Njemačke pokaže šta se može uraditi. Postavio sam pitanje da li se zbog situacije u Ukrajini može dobiti kandidatski status za EU. Rekao sam da nemamo secesionističke planove. Čuo sam razne nebuloze od Komšića, kao što je to da se Srbija i Hrvatska miješaju u pitanja BiH. Nismo pričali o sankcijama meni, znate koliko to njih zanima. Nije se pričalo o sankcijama Rusiji, jer ponavljam sastanak je bio korektan – poručio je Dodik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.