Vlada RS: Srpska spremna da se odrekne akciza na naftu od 30 i 40 feninga

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da je Srpska spremna da na nivou BiH budu suspendovane akcije na naftu i naftne derivate od 30 i 40 feninga po litru s ciljem smanjenja i zaustavljanja rasta cijena ove robe.

Višković je istakao da će ovo predložiti na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom FBiH Fadilom Novalićem koji bi trebalo da bude održan u četvrtak, 10. marta.

„Vlada Republike Srpske će pomoći privrednicima i zato preduzimamo sve potrebne mjere. Zajednički moramo rješavati probleme koji su izazvani zbog sukoba u Ukrajini“, rekao je Višković nakon sastanka sa privrednicima iz Srpske i naglasio  da je Vlada Srpske spremna da zamrzne i cijenu brašna.

Leutar.net Vlada RS: Srpska spremna da se odrekne akciza na naftu od 30 i 40 feninga

Pero Ćorić,  predsjednik Privredne komore Republike Srpske, rekao je da se privrednici suočavaju sa problemima zbog situacije u Ukrajini, ali da Vlada Srpske čini sve da bi bili prevaziđeni.

Sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske, prisustvovali su i Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske i Petar Đokić,  ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.