Lažni pacijent platio da ga sanitetom prevezu u Austriju?

GRADIŠKA- Policija u Gradišci zaustavila je sumnjivo sanitetsko vozilo u kojem je osim vozača Vladimira T. iz Sremske Kamenice zatekla medicinsku sestru Sabinu M. iz Beočina i „pacijenta“, državljanina Turske Aca M. Rasita iz Istanbula kojem je glava bila u zavojima i koji je glumio da je u nesvjesnom stanju.

Kako je „Nezavisnim“ potvrđeno, policija je u utorak na autoputu u Čatrnji kod Gradiške, zaustavila sumnjivo vozilo te su ostali zatečeni jer je usnuli pacijent na zamotanoj glavi imao periku i glumio je da prima infuziju što su policajci odmah uočili.

Navodnom pacijentu glava je bila u zavojima a pošto „nije bio pri svijesti“,  nije ni reagovao kada je ušla policija.

Da bi djelovali što uvjerljivije, „pacijent“ je na ruci  imao zalijepljenu iglu kako bi izgledalo kao da prima infuziju, a policajci su odmah primjetili da nije u pitanju bolesna osoba.

Kako kaže izvor „Nezavisnih“ igla nije bila ni otpakovana, a policija je odmah uvidjela da je u pitanju nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja.

Nezvanično saznajemo da je policija utvrdila da su u pratnji turskog državljanina  bili radnici Doma za stara lica sa sjedištem u Sremskom Kamenici a vozilo je kako saznajemo u vlasništvu te ustanove.

Kako je ispričao izvor „Nezavisnih“ djevojka jeste zaposlena u pomenutoj ustanovi kao medicinska sestra dok je muškarac vozač u istoj ustanovi, međutim za lažnog pacijenta nisu imali potrebnu dokumentaciju.

Ova ustanova, između ostalog i nudi usluge saniteskog transporta pacijenata.

Izvor blizak istrazi rekao je da su istražioci došli do saznanja da je u pitanju  pokušaj krijumčarenja turskog državljanina u Austriju koji su spriječili pripadnici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški krminalitet MUP-a RS.

„Pacijent“ je kako saznajemo, živ i zdrav prvo doputovao u Sarajevo, a radnici ustanove iz Srbije kako je posumnjala policija, navodno su imali plan da ga pomenutim vozilom iz Banjaluke odvedu na odredište.

„Takođe su postojala saznanja da je za ovu uslugu platio 5000 evra“, rekao je naš izvor.

Međutim odlukom postuajućeg tužioca državljani Srbije pušteni su na slobodu, a policija nastavlja dalji  rad.

Državljanin Turske je Predat Terenskoj kancelariji Službe za za poslove sa strancima BiH.

Iz Policijske uprave Gradiška su potvrdili da su vozilo zaustavili oko 14.20 časova na autoputu Banjaluka – Gradiska.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.