Gdje je granica između slobode i ropstva, demokratije i diktature?

Gdje je granica između slobode i ropstva, demokratije i diktature? Da li postoji istina? Da li postoji razum ili je zdravo razmišljanje samo ono koje je plod dirigovane manipulacije? U kakvom to svijetu živimo?

Od kada je počeo oružani konflikt u Ukrajini, dobili smo mnoštvo poruka u kojima nas jedni hvale zato što podržavamo Ukrajinu i napadamo Ruse, a drugi nas hvale zato što podržavamo Rusiju i napadamo Ukrajinu. Jedni nas optužuju da nas plaćaju Ameri, drugi da nas plaćaju Rusi. Ljudi, da li imate gram razuma, možete li da shvatite da neko teži realno sagledati situaciju, naći sebe u njoj i tako plasirati vijesti?

Leutar ne voli licemjere. Leutar teži ka istini. Leutar se, prilikom plasiranja vijesti, vodi težnjom da samo istina izađe na vidjelo, i to na način da se shvati suština problema. Prilikom plasiranja vijesti iz svijeta, konkretno vijesti vezanih za sukob u Ukrajini, ponašamo se identično kao što to radimo kada je u pitanju politička scena Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije… Zbog takvih principa koje od početka baštinimo, stekli smo veliki broj pratilaca.

Sada se situacija promijenila. Mnogi nas napadaju. Doživjeli smo određene „restrikcije“ od strane najznačajnijih društvenih mreža. Domet naših objava je drastično smanjen. Zvanično obrazloženje je da kršimo neka pravila… Koja pravila? Da se ne smije reći da najznačajniji svjetski i domaći mediji tendenciozno i pristrasno plasiraju „istinu“ i, očito, rade po diktatu.

Sve je više nego jasno. Do početka ukrajinskog konflikta, težište vijesti bilo je na domaćoj političkoj sceni. Tu smo se borili protiv licemjerstva, hegemonije, jednostranog izvještavanja, diktature…  Tada nismo imali problema sa „kršenjem pravila“.

Sada imamo identičnu situaciju na spoljnopolitičkoj sceni. U medijskom prostoru vlada apsolutno jednoumlje, hegemonija, poltronstvo, rad po diktatu… Ista tako je i u međunarodnoj politici. Da budemo konkretni, u zapadnoj. Hegemonističku i nedemokratsku politiku i način plasiranja vijesti u medijima vodi upravo zapad. DEMOKRATSKI ZAPAD! Taj zapad i njihov „demokratski“ vođa (SAD = ENGLESKA + novac bankara) koji je u bliskoj prošlosti razorio i opljačkao SFRJ, Libiju, Irak, Avganistan, njihove narode svojom neoimprerijalističkom politikom doveo na rub egzistencije i biološkog opstanka, nametnuo im marionetsku vlast, sada isto radi u Ukrajini.

Konkretno, SAD su od svog nastanka 1776. godine, u miru provele svega 21 godinu. Zašto je to tako, ko je kriv za ono što danas imamo u svijetu, prosudite sami, a ne na osnovu medijske manipulacije. Nije teško, vjerujte.

Leutar.net Gdje je granica između slobode i ropstva, demokratije i diktature?

I gle čuda, u Bosni i Hercegovini dio naroda je navijački raspoložen i navija za njih. A vole vas isto kao što vole Libijce, Iračane, Avganistance i na kraju, Ukrajince. Oni vole samo svoje interese, a mi, jadni, još se vodimo emocijama i nekim iskonskim poštenjem. Nema kod njih poštenja i emocija, a iskonski su okupatori i eksloatatori malih i slabije organizovanih naroda.

Da se razumijemo, isto je i sa Rusima, ali objektivno u manjoj mjeri. Svim velikim silama su na prvom mjestu sopstveni interesi, pa tek onda emocije (ako su sposobni da ih imaju). Vjerujemo da će Putin navijati za Srbiju kad igra košarku protiv SAD ili Engleske, ali kada je u pitanju interes Rusije, onda tu neće biti emocija, samo interes.

Dakle, razmišljajte svojom glavom, a istinu nađite između redova. Ovaj svijet je pokvaren, a mi mu u tome pomažemo sopstvenom glupošću.

Za kraj, poslušajte pjesmu nekog koga možda volite ili mrzite, Dr. Neleta Karajlića – Nedelja kad je otiš’o Hase (Verzija 2), gdje je obrađena suština balkanskih i globalnih problema. Takođe i poruka onima koji pokorno izvršavaju naredbe i politiku hegemona (poltronima i licemjerima), kažnjavaju istinski slobodne i iskrene (izrekao je neko koga volite ili mrzite): „I na kraju ćete morati da pojedete sva govna koja ste izasrali“.

Leutar ostaje Leutar, do kraja. Blokirajte koliko hoćete.

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.