„Vlado“ – film trebinjskih gimnazijalaca VIDEO

Film je posvećen Vladu Krulјu iz sela Pocrnja i ostalim stradalim na Kapavici za vrijeme NDH, 8. juna 1941. godine. Predstavlјa priču o životu prije Drugog svjetskog rata, o pogublјenju više od stotinu nedužnih na stratištu Kapavica i o sjećanju koje živi među potomcima.

U realizaciji su učestvovali učenici Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja: Romana Roganović, Vojislav Elez, Marko Mirdinja, Zoja Perović, Jelena Đerković i Milica Ilić; Katarina Janković iz Muzičke škole, te Veselinka Kulaš, profesor srpskog jezika i književnosti.

Ovaj multidisciplinarni projekat slijedi pedagošku filozofiju Jad Vašema, životna priča  zasnovana je na dokumentarnoj građi i svjedočenju, sadržaj videa prilagođen je uzrastu srednjoškolaca, a trebalo bi da podstakne njegovanje kulture sjećanja, kritičkog mišlјenja, razvijanje osjetlјivosti učenika za teme stradanja, predrasuda, mržnje i diskriminacije, učeničku zapitanost o uzrocima tih pojava, ali i razvijanje različitih vrsta kreativnosti i sluha za timski rad.

Pogledajte trejler:

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.