Presjek stanja: Ruska vojska onesposobila 74 kopnena objekta ukrajinske vojske uključujući 11 aerodroma

U napadu Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 74 kopnena objekta Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je precizirano, onesposobljeno je 11 aerodroma Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tri komandna mesta, baza Ratne mornarice Ukrajine, kao i 18 radarskih stanica PVO sistema S-300 i „Buk M-1“

Ističe se da ruska vojska ne gađa ukrajinske gradove niti socijalne objekte u vojnim garnizonima kako bi se izbegli gubici među ukrajinskim vojnicima i njihovim porodicama.

Takođe je saopšteno da su tokom specijalne operacije oborena četiri ukrajinska drona „Bajraktar TB-2“, kao i jedan borbeni helikopter.

Trupe DNR, koje se kreću u pravcu naselja Volnovaha, napredovale su sedam kilometara u dubinu teritorije, saopštio je Konašenkov.

Srušio se ruski jurišni avion

Jurišni avion Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije srušio se tokom operacije demilitarizacije Ukrajine, saopštio je Konašenkov.

„U Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije usled greške u pilotiranju srušio se jurišni avion Su-25. Pilot se uspešno katapultirao i već se nalazi u svojoj vojnoj jedinici“, precizirao je Konašenkov.

Šojgu: Prema ukrajinskim vojnicima odnosite se s poštovanjem

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je ruskoj vojsci da se prema ukrajinskim pripadnicima oružanih snaga ponašaju s poštovanjem. Kako je rekao, ukrajinski vojnici, za razliku od nacionalista, dali su zakletvu ukrajinskom narodu i poštovali su naređenja.

Kako je saopštio Konašenkov, tokom borbenih dejstava predalo se 14 vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Nakon što potpišu izjavu o odustajanju od oružanog otpora, biće pušteni kućama.

Izvor: Sputnik Srbija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.