SNSD traži ostavku gradonačelnika! Stanivuković: Stavite opoziv na dnevni red

Predstavnici Gradske izborne komisije i gradonačelnik Draško Stanivuković održali su konferenciju za medije na temu izbora za savjete mjesnih zajednica.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da čestita svim građanima koji su učestvovali na ovim izborima i onima koji su pobijedili i postali članovi savjeta mjesnih zajednica.

“Duplo je veća izlaznost i biti biran u takvoj konkurencija je privilegija. Moje su iskrene čestitke svima i radujem se našoj budućoj saradnji. Ovo pokazuje da su građani sve više zainteresovani za izbore. Očekujem da će ti ljudi sarađivati sa svim organima rada. Moja važna poruka, bez obzira ko je pobijedio, grad Banjaluka će posvećeno da radi u svakoj mjesnoj zajednici. Dodao je da će se ravnomjerno i maksimalno ulagati u svaku mjesnu zajendicu u odnosu na njenu veličinu”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je ukazao na određene neregularnosti, ali tim se ne umanjuje značaj onih koji su pobijedili. Rekao je da njegove ulice nije bilo kad je došao da glasa.

“Kada sam izabran za gradonačelnika pobijedio sam u 43 mjesne zajednice, SNSD-ova lista je opoziciju pobijedila u 50 mjesnih zajednica. SNSD je na prošlim izborima za mjesne zajednice pobijedila u 56 mjesnih zajednica, a sada u 43. Opozicija je pobijedila u sedam mjesnih zajednica i sada umjesto sedam imaju 14 mjesnih zajednica. Ali ovo nisu bili izbori za gradonačelnika, moje ime nije stajalo na izborima”, istakao je Stanivuković.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Stanivukovića je pozvao da podnese ostavku.

Predsjednik Glavnog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je je kako se desilo ono što pričaju godinu dana, a to je da “Draško Stanivuković, Jelena Trivić i ostali oko njih nisu sposobni da vode Banjaluku”.

“To trebaju prepustiti pametnijima, sposobnijim i obrazovanijim. Onima kojima narod vjeruje. Pobijedili smo u preko 85 posto mjesnih zajednica i pobjeda je bila ubjedljiva. Oni u većini su osvojili nula mjesnih zajednica. Pokazali smo da smo partija koja zna šta je država, partija, grad, unapređenje. Ovo nije vrijeme za euforiju već smo preuzeli još jedan teret i nastavljamo ozbiljno graditi Grad Banjaluku”, rekao je Đajić i dodao je kako je narod rekao svoje i da očekuju da gradonačelnik i njegova ekipa podnesu ostavke.

Draško Stanivuković rekao je da je u srijedu sjednica Skupštine grada. Poziva SNSD da na dnevni red doda tačku o njegovom opozivu.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.