Hercegovac se zbog ljubavi vratio iz bogate Švedske u Hutovo

Da ljubav ne poznaje granice ni godine svjedoči 68-godišnji Milenko Konjevod, koji se zbog rasplamsale ljubavi s djevojkom iz mladalačkih dana vratio iz bogate Švedske u raseljeno Hutovo na jugu naše zemlje, gdje žive, kako kažu, bolje nego ikada u životu.

Milenko nam priča kako je prije 15 godina, jednom prilikom kad je dolazio iz Göteborga u posjetu roditeljima u Hutovo, išao do Neuma u trgovinu i tu sreo svoju ljubav iz mladalačkih dana – Anu s kojom sada uživa u svakom danu.

„Iznenađen i oduševljen sam je pozvao na piće, da se ispričamo, jer se zaista godinama nismo vidjeli. Tu sam doznao da je ona udovica, a kako sam ja bio razveden, ništa nas nije spečavalo da nastavimo našu ljubavnu priču. To je bilo to, i više se nismo rastajali“, kaže nam Milenko, kojem je taj odlazak u Neum potpuno promijenio život.

Ana, koja je inače iz Dubrovačkog primorja, gdje se Milenko školovao i stekao prvo radno iskustvo konobara, kaže kako nikad nije imala želju da živi u inostranstvu, ali da je ljubav s Milenkom sve promijenila.

„Ja tada nisam radila, a njemu je trebalo još malo vremena do penzije, tako da je bilo sasvim prirodno da pođem s njima. Ali je bilo i logično da ga vratim ovamo nazad“, kaže nam Ana sa smijehom i priznaje kako je to njena najbolja odluka u životu.

Iskustvo koje je doživjela u bogatoj Švedskoj smatra neprocjenjivim, ali život koji živi s voljenim čovjekom u njegom rodnom mjestu je, kako kaže, poput priče iz najljepše bajke.

Obnovili su kuću njegovih roditelja i uredili je u modernom stilu te su apsolutno posvećeni jedno drugom i uživaju u svakom trenutku.

Kako su oboje vitalni i naviknuti na rad, uz kuću su oživjeli i plodna tla, pa tako imaju svoje voćnjake i povrtnjake te s velikom radošću spremaju zimnice, što ranije nisu mogli.

„Što se tiče novca, mi bismo sve sebi mogli kupiti, da ništa ne radimo, ali nismo takve osobe. Volimo raditi i osjećamo se dobro u tome“, kaže nam ovaj zanimljivi par, koji ne izostavlja ni druženja, pa tako često imaju goste u svom prelijepom domu, ali rado i putuju te upoznaju nova mjesta.

Iako je Hutovo selo već na izdisaju, sa svega oko 70 stanovnika, zbog loše saobraćajne infrastrukture, za njih je „raj na zemlji“ nakon dugogodišnjeg života u gradskim gužvama, a vjeruju da će nova saobraćajnica Stolac – Neum ponovo oživjeti to mjesto, bar vikendom, jer sada se novom cestom do Neuma može stići za svega 10 minuta.

Izvor: klix.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.