Kalabić: Vučić je za nju bio fašista, a ona za Vučića izdajnik. Danas će ih vlast i orden ujediniti

2014 g. na sjednici io SNSD-a je Dodik predložio Željku za premijera, brutalno prevarivši Igora Radojičića. Rezultat glasanja je bio 17:1. Taj jedan sam bio ja.

Piše: Drago Kalabić

Pola sata sam objašnjavao zašto nije dobro da konobarica bude izabrana i da će sve upropastiti. To sam joj rekao, gledajući je u oči, i njoj i Dodiku. To je bila 2014. Iako su prije sednice gotovo svi bili protiv nje, kada je došlo do glasanja, poltronski su glasali. I naravno, nisu mi ni to zaboravili, pored drugih grijehova, brzo me isključili. I svi znate šta je ona uradila i gdje nas je dovela.

Ali nije poenta mog pisanja to, nego današnja odluka nesretnog Vučića da Cvijanovićku odlikuje ordenom. Vučić nije izabrao ni jednog borca, ni jednog komandanta, ni jednog domaćina, koji su odbranili i održali srpski narod zapadno od Drine. Iako je i sam Vučić kao radikal dolazio huškati i dizati te ljude na oružje, danas bježi od toga, da mu ambasade ne bi zamjerile. Te iste ambasade će rado vidjeti Željku, jer kada su ovi krvarili, ona je nakon konobarice, bila prevodilac SFORU.

Tada je Vučić za nju bio fašista a ona za Vučića izdajnik. Ali eto, danas će ih vlast i orden ujediniti da će sve drugo zaboraviti. A i ambasadori će biti zadovoljni.

Hoće li sada Vučić naterati Šarovića, Borenovića, Nešića, Stanivukovića da nose Željkinu sliku sa ordenom. Pošto oni i dalje Vučiću plješću i onda kada im lupi šamar. Oni samo okrenu drugi obraz. Vučića opozicija slavi za par miliona koje je donirao RS a ćuti za par milijardi koje su iz RS pod Željkinom kontrolom otišle za Beograd.

Opozicija napada Dodika kada izjednačava sebe sa RS a ćuti kada Vulin u sred Bijeljine kaže da opstanak RS zavisi od opstanka Vučića. Opozicija ćuti na pitanje zašto Vučić nije došao u Narodnu Skupštinu RS. Već šalje ne bitnu Anu i Vulina.

Da li znate da Slobo Milošević nikada nije otišao na Skupštinu Republike Srpske Krajine. A oni se kleli u njega. I pade Krajina. Opozicija ćuti o cijenama lijekova u Beogradu i Banjaluci.

Da se ne bi zamjerila Vučiću. Lijek koji se prodaje u Beogradu za 20 km. u Banja luci košta 230 km. Opozicija računa na to da sve ostane isto, samo da oni sjednu umjesto Dodika i SNSD-a. To, što sve propada, što ćemo idućih godina po selima masovno zatvarati škole, što nam svi putevi sem glavnih, masovno propadaju, što se Banjaluka i Beograd grade na račun potpune propasti ostalih dijelova srpskih zemalja, to što će poslije korone još jedan veliki dio mladih ljudi otići u svijet, to ne interesuje ni Željku ni Dodika ni Vučića a što je najgore ni opoziciju. Sve će to pokriti Željkin orden i blještavilo dodjele.

Njih troje a i opozicija su za auto put Banjaluka – Beograd, ali ih nemojte pitati za bilo šta oko tog auto puta, kako žive ljudi, kako će doći do tog autoputa, i hoće li opstati išta što je daleko od tog puta. Oni hoće da svijetla na autoputu pokriju sav ostali mrak i svu ostalu muku. I da vam taj mrak i muka liče na srpsko jedinstvo. I ko god to ne vidi tako, on je izdajnik.

I onda, svi vi koji me pitate, jesam li spreman podržati ovakvu opoziciju, sem par pojedinačnih časnih izuzetaka, moj odgovor je…. NISAM.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.