Vučić komentarisao nedolazak ambasadora na obilježavanje praznika zbog Dodika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večceras da je pogrešna reakcija diplomatskih predstavnika EU, koji su, na poziv Vlade da prisustvuju obilježavanju Sretenja u Orašcu, najavili da neće doći zbog prisustva Milorada Dodika.

„Mislim da je to pogrešna reakcija diplomatskih predstavnika EU, jer smo mi ti koji organizujemo i mi smo domaćini. To je kao kada pozovete nekog na krštenje i on kaže neću da dođem jer sam čuo da će neko doći“, objasnio je on za „Prvu temu“.

Vučić je podsjetio da je Vlada Srbije, to jest ministarka Darija Kisić Tepavčević uputila pozivnicu, u kojoj je stajalo da svečanost organizuju Vlada Srbije uz suorganizaciju RS i Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH.

„To je tako jer mi već sedam ili osam godina, na incijativu Srbije i Srpske, obeležavamo sve zajedničke datume zajedno, što smo narod koji prihvata da živi u dve države, ali ne želi da im se oduzme pravo da želi da pripada jednom narodu“, dodao je on.

Vučić je ocijenio da je odluka ambasadora EU neozbiljan stav, ali da Srbija neće da mijenja svoj stav i isključuje rukovodstvo Srpske samo zato što su to tražili ambasadori

. „To mi ne pada na pamet, niti ću tako nešto i da razmatram“, poručio je on. Vučić je kazao da njemu ambasadori ništa ne mogu da naređuju, kako sa zapada, tako i sa istoka. Rekao je da je jedna od tekovina koju će da ostavi onima koji će ga naslediti, da je Srbija samostalna, nezavisna zemlja, koja će samostalno da donosi odluke o budućnosti. Najavio je da će on prirediti svečanost povodom Sretenja u Predsedništvu ili Palati Srbija, na kojoj će,a što će, konstatovao je, iznervirati neke ambasadore, dodjliti orden Željki Cvijanović, predsnednici RS.

Vučić je podsjetio da je jedini predsjednik Srbije koji se nije mešao u izbore u RS, i da ne prihvata tvrdenje da je Dodik kriv za sve, jer to nije niti fer, niti istina.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.