Ontario proglasio vanredno stanje

ONTARIO – Kanadska pokrajina Ontario proglasila je danas vanredno stanje zbog protesta kamiondžija protiv obavezne vakcinacije protiv virusa korona, saopštio je danas premijer Ontarija Dag Ford.

„Sazvaću Vladu kako bih iskoristio zakonska ovlašćenja za hitno donošenje uredbi kojima će se kristalno jasno staviti do znanja da je nezakonito i kažnjivo blokirati i ometati kretanje robe, ljudi i usluga duž kritične infrastrukture“, naveo je Ford na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Ford je najavio nove pravne mjere protiv učesnika protesta, koje uključuju novčane i moguće zatvorske kazne za nepoštovanje vladinih naredbi.

Kamiondžije već danima drže u blokadi saobraćaj ka Kanadi na mostu Ambasador koji povezuje Vindzor, Ontario, sa Detroitom ometajući protok auto-dijelova i drugih proizvoda između dvoke zemlje.

Američki zvaničnici pozvali su vladu Kanade da iskoristi svoja ovlašćenja i da na zajedničkim graničnim prelazima okonča blokadu kamiondžija, koji protestuju protiv ograničenja uvedenih zbog pandemije.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.