Godišnjica smrti velikog Nebojše Glogovca

Srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac /1969-2018/ preminuo je na današnji dan, 9. februara 2018. godine.

Bio je član Dječije dramske grupe RTS-a, a glumačku karijeru započeo je u Ateljeu mladih u Pančevu.

Godine 1996. dobio je stipendiju od Jugoslovenskog dramskog pozorišta i ulogu u predstavi „Velika pljačka“ u režiji Dejana Mijača na sceni Ateljea 212.

Kada je bio dijete, Glogovac se pojavio u televizijskoj seriji „Priče iz Nepričave“, da bi prvu filmsku ulogu ostvario 1993. godine u kratkometražnom filmu „Rekvijem za jedan san“, a nakon toga u drami „Raj Petra Zeca“.

Nakon što je skrenuo pažnju na svoj talenat, dobio je ulogu u filmu „Ubistvo s predumišljajem“.

Glogovac je igrao glavne uloge u ostvarenjima: „Bure baruta“, „Nebeska udica“, „Kad porastem biću Kengur“, „Klopka“, „Hadersfild“, „Žena sa slomljenim nosem“, „Branio sam `Mladu Bosnu`“, „Krugovi“, „Ravna gora“ i „Ustav Republike Hrvatske“.

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se Sterijina nagrada, „Car Konstantin“ u Nišu i „Zlatna arena“ u Puli za najbolju mušku ulogu.

Preminuo je nakon kratke i teške bolesti u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, 9. februara 2018. godine. 

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.