B. Karić podnio zahtjev da bude mlađi 20 godina

Biznismen Bogoljub Karić danas je u saopštenju potvrdio da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podnio zahtjev za donošenje odluke o promjeni upisa podatka o činjenici njegovog rođenja, tako što će se utvrditi da je rođen 17.1.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi.

Kako je ocjenio, zahtev je zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama, a razlozi za podnošenje zahtjeva nisu samo lične prirode.

Opisujući sebe kao jedinstvenu ličnost u savremenoj srpskoj istoriji, on podsjeća da neumorno promoviše čovjekoljublje, „pa je i taj zahtev podnio u ime svih koji se, bez obzira na godine života, osjećaju sposobnim da rade i budu posvećeni dobrobiti ne samo svoje porodice, kao najsigurnijeg mjesta, nego i društva kao cjeline“.

“Koji ne žele da se penzionišu i budu na teretu budžetu Republike Srbije, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva, koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna”, obrazložio je Karić.

Prema njegovim riječima, “zahtjev je podnio u ime svih ljudi koji, kao i on, misle da čovjek nikada nije star, dok god se osjeća mladim i sposobnim da radi i da niko, osim Boga, nema pravo da određuje do kada ćemo biti na ovom svetu, do kada ćemo raditi i stvarati”.

Karić smatra da “zakoni koji čovjeka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju da se mijenjaju”.

Do tada i nakon toga, svako treba da ima pravo da se razmotri njegov zahtjev, uključujući i Karićev, navodi se u saopštenju, uz detaljno obrazlaganje zakonskih i ustavnih osnova za ovaj zahtjev.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.