Test za koronu spojio Ljubinjca i tamnoputu Amerikanku

LJUBINJE – Da Hercegovci, a naročito Ljubinjci, nikada nisu imali predrasuda, dokazao je u subotu i Neno Topalović, dvadesetdevetogodišnji mladić iz Ljubinja, koji se u Trebinju vjenčao s tamnoputom devetnaestogodišnjom Amerikankom Tasanee Sappleton, rođenom Njujorčankom.

Neno je kao radnik na kruzeru upoznao svoju izabranicu na Bahamima, gdje je njegov kruzer često pristajao i gdje su se on i njegove kolege svakih dva dana morali testirati na koronu, a upravo je Tasanee kao medicinska sestra vršila ta testiranja.

Ljubav između naočitog Hercegovca i tamnopute Amerikanke buknula je na prvi pogled, pa su se viđali često.

“U ta dva mjeseca viđali smo se često i jedva čekali ponovni susret, tako da smo nakon dva mjeseca odlučili da ljubav krunišemo brakom, a ja sam joj predložio da vjenčanje bude u mojoj Hercegovini, odnosno u Trebinju, čije su ljepote oduševile i moju Tassanee”, kaže srećni mladoženja.

U Ljubinje su, kako kaže, stigli još prije dvadesetak dana, gdje se mlada Njujorčanka, iako iz višemilionskog grada, oduševila i ovim gradićem i Nenovom porodicom, ali i hercegovačkim običajima.

“Moja porodica ju je izuzetno lijepo prihvatila, ali i cijeli moj grad, što je kod nje izazvalo naročito oduševljenje, pa sam joj ja objašnjavao i ko je ko u našoj porodici, gdje se šta nalazi u našem gradiću, a posebno sam joj pričao o našim običajima, svatovima koje obavezno predvodi barjak, pa smo tako odlučili da na našoj svadbi budu i dva barjaka – srpska trobojka i američka zastava”, priča dalje Neno.

Tako se Tassane, po hercegovačkim običajima, najprije krstila u pravoslavnoj crkvi, a onda je uslijedilo i crkveno vjenčanje, čija ceremonija je takođe oduševila mladu.

Iako je Ljubinje prije desetak godina imalo još jednu tamnoputu nevjestu, takođe Amerikanku, koja se sa ovdašnjim mladićem Željkom Milojevićem upoznala takođe u Americi, ljubav između Nena i Tasanee je ipak specifičnija, ako ni počemu drugom, onda po tome što su se na kući Topalovića u Ljubinju, a kasnije i na svadbenom salonu, zavijorile dvije zastave – srpska i američka.

Mladenci su nakon građanskog vjenčanja u Trebinju otputovali u Ljubinje, a odatle odlaze na bračno putovanje u Budimpeštu.

“Tasanee nikada ranije nije bila u Evropi, pa smo odlučili da naša destinacije bude Budimpešta, jer nam se, listajući turističke prospekte i uslove putovanja, najviše svidjelo da odemo tamo, gdje zaista ima šta da se vidi, a želja mi je da se moja supruga što više upozna s evropskom civilizacijom”, dodaje Neno.

Mladenci su odlučili da žive u Americi, ali još treba da se dogovore koji dio ove zemlje će to biti.

Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.