Tegeltija i Dodik: Očekujemo kredit iz Kine u ovoj godini Vodenog Tigra!

„Ova godina Vodenog Tigra trebalo bi da bude srećna za nas jer očekujemo veliki kredit iz Kine“

Piše: SLOBODAN DURMANOVIĆ

„Ova godina Vodenog Tigra trebalo bi da bude srećna za nas jer očekujemo veliki kredit iz Kine“, objavio je presjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija po povratku sa otvaranja Zimske olimpijade u Pekingu. Na zajedničkoj pres konferenciji sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Tegeltija je rekao da je, po Dodikovom savjetu, tražio veći kredit od Kine, ali nije želio da iznosi detalje. 

„Bićemo zadovoljni koliko god da dobijemo, pošto naši kineski drugovi ne razumiju kako ćemo vraćati kredit, jer su primijetili da se mi u BiH jedni prema drugima ophodimo kao veliki neprijatelji i još veći stranci od stranaca koji dolaze kod nas u posjete. Ja sam onda fino objasnio da se mi izabrani funkcioneri u BiH veoma prijateljski razumijemo kada je o novcu riječ, a da za vraćanje kredita ne treba nimalo da strahuju, jer će kredit vraćati naši građani, a ne mi. Kada tome dodam da će ova godina Vodenog Tigra biti najsrećnija za osobe rođene u znaku bivola, a ja sam taj, u kineskom horoskopu piše da ću na kraju ostvariti svoj cilj, pa će nam kredit sigurno stići“, poručio je Tegeltija. 

Dodik je rekao da je najprije pažljivo proučio kineski horoskop za ovu godinu, pa je zato u Peking i poslao Tegeltiju, a on nije htio da ide.

„Poznato je da ja volim sve bijele sportove u svako doba godine, volim i Novaka i reket, ali u horoskopu piše da ova godina Vodenog Tigra neće biti baš najsrećnija za osobe rođene u znaku svinje, a ja sam taj. Tu isto tačno piše da su svinje u finansijama poprilično rastrošne i vole da potroše ponekad i više nego što imaju, te da im štednja nije bolja osobina. Zato nisam htio da rizikujem. Jer, mi koji smo rođeni u znaku svinje volimo dobro živjeti i ne damo se omesti u tome. A baš te osobine da znamo kako treba živjeti cijeni naša okolina i zbog toga i jesmo visokopoštovani članovi društva”, objasnio je Dodik. 

Dodao je da je odličnim poznavaocima kineskog horoskopa, poput njega, poznato da svinje uvijek znaju svoj cilj i kako da dođu do njega. “Ako bude neophodno, promijenićemo i ime naše stranke u Savez nezavisnih komunista, da bismo zadobili veće povjerenje drugova iz Komunističke partije Kine. Na kraju krajeva, ja sam već jednom bio komunista, kao i mnogi drugi što sada ovdje glume neke nacionaliste, pa mi neće uopšte biti teško da to opet budem. Uostalom, u godini Vodenog Tigra se baš to i savjetuje: da odbacimo sva uvjerenja koja nas ograničavaju, isprobamo neku novu aktivnost i bacimo se u nepoznato, pronađemo načine da povećamo svoje zadovoljstvo karijerom. A svinje vole odgovorne poslove i nije nam problem da preuzmemo svu odgovornost u svoje ruke. Pa, nismo mi neki tamo magarci da se nikad ne mijenjamo!”, poručio je Dodik. 

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.