Crni Radovane – odgovor boraca premijeru na uvrede i poniženja

Prenosimo u cjelosti reakciju i pismo borca prve kategorije Vojske Republike Srpske Miodraga Petkovića iz Kozarske Dubice, upućeno premijeru Radovanu Viškoviću, na njegovu i Dodikovu opasku da borci žive dobro i da vlast izdvaja dovoljno novca za ove kategorije.

CRNI RADOVANE!!!

Unapred se izvinjavam mojim prijateljim van granica BiH jer ću sad o malo težim temama ,sa kojima vjerovatno niste ni upoznati, a i bolje vam je, mirniji ste.

Ne želim ovom slikom podizati nikakve tenzije, ali moram analizirati trenutnu situaciju, vezanu za boračku populaciju u „manjem“ BiH entitetu, Republici Srpskoj.

Kažu naši vlastodršci juče, da demobilisani borci žive odlično (ma nikad bolje), kažu da se značajna sredstva izdvajaju za boračke kategorije i to u iznosu od čak preko 300 miliona konvertibilnih maraka.

Da, crni radovane izdvajate vi, ali kome i šta?

Nije Radovane preko 300 miliona nego da budemo precizniji, nemoj da te ja sa srednjom školom ispravljam, ipak si ti Premijer -239 897 100,00 km, za proteklu godinu,znači nešto ispod 240 miliona maraka( ali vi se „šupate“ milionima tako da je to vama sića).

Kome ih dajete, crni radovane, kome???

Pa da se podsjetimo, iako neki podaci govore da je Vojska Republike Srpske imala aktivnih pripadnika 1992.-190 000 a 1995. 209 000, podaci koji su utvrđeni od strane okupatora su da smo na potpisu dejtonskog sporazuma imali pod oružjem 165 000 boraca.

Od potpisa Dejtonskog sporazuma prošlo je 9.562 dana, crni radovane izračunaj da je samo dnevno u Republici Srpskoj umiralo 10 boraca (a u mojoj maloj Dubici umiru, padaju kao snoplje, svakodnevno ) to je oko 95 000 umrlih (računajući tu i one koji su izvršili samoubistvo jer nisu vidjeli izlaz, ni finasijski, ni psihički crni radovane…

Pa mi onda objasni crni radovane ( teško mi je da ti ime napišem velikim slovom, teško) otkud ti sad boraca :

  1. kategorije-112 943
  2. kategorije-14 488
  3. kategorije-14 100
  4. kategorije-16 630
  5. kategorije-10 916
  6. kategorije 12 266
  7. kategorije 24 263

Ukupno 205 606

Otkud, radovane, otkud ??????

Prostom računicom crni radovane dolazimo do cifre od najmanje 100 000 LAŽNIH BORACA !!!

To su ti vaši koje juče glavni baja spomenu -nemoj ja da izvodim borce, pa ćete vidjete koliko je boraca.

To su stranački vojnici, to su dezerteri, to su kanceri ovog društva , to su „ljudi“ koji rata nisu vidjeli , ali su kupovali učešće u ratu – sve može kad je vlast nakaradna , sve može!

Juče ste etiketirali moju braću po oružju , Danija ,Vučka ,Liju i sve one koji su vas izviždali da su lopovi kriminalci , ne znam ni ja šta sve ne, lako je tako kad ste vlasnici javnih sredstava informisanja – ali crni radovane, možete da kažete šta hoćete oni su i dalje moja braća a ti za mene nisi ništa (NULA , može i dupla ) .

Crni radovane i ostala svito i elito, da vas na kraju pitam, ako se mi borci odreknemo svojih crkavica, jeste li i vi spremni da se odreknete svojih primanja , da bi smo izgradili mladima bolju državu, firme, otplatili dugove, omogućili prosperitet???

Jeste li spremni ??

JA jesam Radovane, jer za mojih 54 mjeseca učešća u ratu primanje od nekih 190-195 km jednom godišnje (jer nakaradni zakon je odlučio da oni ispod 60 godina starosti nemaju pravo na mjesečni borački dodatak ) i nije neka suma – a ti Crni Radovane ??

Još mi jedno nikad neće biti jasno kojom matematičkom metodom i kojom vrstom izračuna ste vi došli do tog da jedan mjesec učešća u ratu vrijedi oko 1.76 km ???

Pokušavao sam shvatiti i nisam uspio, a sigurno je do mene!

Jedan dan u kojem padne toliko granata , da u jednom momentu kažem bratu po oružju – L….. , dabogda prva sledeća pala meni na glavu a da vama ne bude ništa, jer je postalo neizdrživo, koliko Crni Radovane taj dan vrijedi ???? KOLIKO???

Koliko vrijede dani ,kada si gladan i žedan, mokar, kad ne vidiš u mislima SUTRA ??

Radovane dolazimo uskoro, pa spremi materijal kako i nas da ocrniš …

Miodrag Petković , Vojna Policija 11. dubičke M.U.N.G.O.S.I. !!!

2 KOmentara

  1. NEMOGU DA SVATIM STA CE ZENAMA POGINULIH BORACA NAKNADA CIJELI ZIVOT A DJECA POGINULIH BORACA PREKO 18 GOD KOJI SE NESKOLUJU NEMAJU NISTA ZENE TREBA ZAPOSLITI A POJEDINE ZENE ZNA SE STA RADE UDAJU SE A NEVJENCAVAJU SE ZBOG INVALIDINE TREBA UKINUTI INVALIDINU A ZAPOSLITI JE RADI PA ZARADI STO SETICE BORACA TREBA URADITI REVIZIJU PA CE BITI VISE SRESTAVA ZA PRAVE BORCE
    S

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.