Brnabić demantuje Đilasove tvrdnje: “Nema uvoza sigurnih glasova iz Republike Srpske”

(Beta) –  Premijerka Ana Brnabić odbacila je danas kao neistinite tvrdnje lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da vlast dovodi građane Republike Srpske (RS) i daje im državljanstvo Srbije po ubrzanoj proceduri kako bi na predstojećim izborima glasali za Srpsku naprednu stranku (SNS). 

Navodeći da su takve tvrdnje “opasne i skandalozne”, premijerka je ocenila da za njih ne postoji “nikakav” dokaz. 

“Posle uvreda na račun naših sugrađana iz Marinkove bare, sada smo videli i brutalne uvrede na račun našeg naroda u RS kog Đilas tretira kao stado koje neko može da dovede i da uceni kako će glasati. Hvala mu što je našem narodu u RS pokazao kako gleda na njih”, navela je premijerka odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Gimnazije u Mladenovcu. 

Ocenila je da snimci koje je lider SSP objavio u vezi navodnog “uvoza sigurnih glasova” iz RS, ne predstavljaju dokaz jer se to kako je rekla, ne dešava. 

“On je objavio snimak nekih ljudi, ne znamo ni kojih ni gde. To je jedino dokaz Đilasove frustracije pred izbore i da priprema nerede posle izbora ali to više nije tajna, to je otvoreno rekao Borko Stefanović”, navela je predsednica vlade Srbije. 

Odbacila je kao neistinite i navode da aktivisti SNS koji terensku kampanju sprovode od vrata do vrata, raspolažu ličnim podacima građana, poput brojeva telefona ili jedinstvenog matičnog broja.

“Niko nema lične podatke građana, niko nema nikakve adrese. SNS ide u kampanju od vrata do vrata što je legitiman način političkog aktivizma. Svi u svetu to praktikuju, to su u prošlosti sve stranke radile i kod nas a danas ne rade jer nemaju dovoljno aktivista, simpatizera a ni podrške pa ne žele da idu da razgovaraju sa građanima”, rekla je premijerka. 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.