Ono što su ubrljali danas moraju da brišu u skupštini

I umjesto razlaza sa mrskom BiH, kako su nas prethodnih mjeseci ubjeđivali Dodik i njegove „vjerne sluge“, nakon današnje sjednice, prema nekim očekivanjima, srpski predstavnici bi se mogli vratiti u državne institucije u punom kapacitetu.

U Banjaluci danas će biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu je političko-ekonomska situacija u BiH.

Neće biti rasprave o novim zakonima, kojima bi Republika Srpska, po ranijim najavama, trebala da vrati prenesene nadležnosti, prvo u pravosuđu a zatim i u finansijama i bezbjednosnim strukturama…, Pravila se ponovo i Vojska Republike Srpske, ali samo riječima….

Da je sve farsa, priznao je i Milorad Dodik, koji je prije dva dana rekao da je priču o raspadu BiH, koju je on pričao, shvaćena kao „zdravo za gotovo“.

Tako će danas na posebnom skupštinskom zasjefdanju donijeti neke nove zaključke s ciljem prevazilaženja političke krize u BiH, koje je već najavio potpredsjednik NSRS Milan Petković iz Ujedinjene stranke,

Zanimljivo je da Petković ne insistira da se donese zakon o VSTS Republike Srpske, što je u nedelju zatražila njegova stranka, čiji kadrovi su posljednjih mjeseci zbog „spornih korna ugovora“ pod lupom istražnih organa…Takođe, oni su saopštili da predlažu da se realizacija ostalih zaključaka o vraćanju prenesenih nadležnosti prolognira doi za opštih izbora, koji treba da budu održani 2. oktobra.

 Poslanici će analizirati trenutno stanje u BiH, ali, nadam se, i usvojiti zajedničke zaključke, s ciljem prevazilaženja političke krize u BiH – rekao je Petković, dok je predsjednik NSRS ,.

I predsjedniku NSRS Nedeljku Čubriloviću su takođe puna usta BiH.

Govoreći o pozivu predsjednicima HDZ BiH Draganu Čoviću i SDA Bakiru Izetbegoviću da se obrate na sjednici  Narodne skupštine Republike Srpske, Čubrilović je izrazio žaljenje što su neki politički akteri pogrešno shvatili taj njegov gest.

– Oni treba da daju svoju ocjenu i preporuke za zajedničko djelovanje. Žao mi je što što Izetbegović nije iskoristio svoju priliku, a Čovića očekujemo da se pojavi, imamo potvrde da će se to desiti – rekao je Čubrilović u izjavi BHT.

Sve ovo ukazuje da se „tresla gora, rodio se miš“.

I umjesto razlaza sa mrskom BiH, kako su nas prethodnih mjeseci ubjeđivali Dodik i njegove „vjerne sluge“, nakon današnje sjednice, prema nekim očekivanjima, srpski predstavnici bi se mogli vratiti u državne institucije u punom kapacitetu.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.