Trivić: Povlače se „veliki“ Srbi, srbende

Povlače se „veliki“ Srbi, srbende, oni koji su nas do juče u Narodnoj skupštini ubijeđivali da su geopolitičke prilike takve da je sad idealno vrijeme za pokretanje velikih nacionalnih tema.

Ujedinjena Srpska, satelitska stranka vladajuće koalicije, po nalogu Dodika povlači ručnu i predlaže da se za sada osnuje Visoki sudski i tužilački savjet, a da se svi drugi zaključci Narodne skupštine prolongiraju do iza izbora.

Biće zanimljivo da li će jurišnici SNSD svoje kolege iz Ujedinjene sada nazivati izdajnicima, kukavicama, bakirovcima, itd.

Ili će se lagano ućutati. Prije da će biti ovo drugo. Ipak Ujedinitelji ne bi ovo predlagali da im zeleno svjetlo nije dao Dodik. Ovo je samo potvrda da je uzrok priče oko navodnog vraćanja nadležnosti težnja i Dodika i pojedinaca iz Ujedinjene Srpske da povrate kontrolu nad pravosuđem i zaustave procese u vezi visoke korupcije koji su započeti njihovim gubitkom kontrole nad Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH, odnosno smjenom Milana Tegeltije sa čela VSTS.

Samo da ih sve zajedno podsjetim da je sjednica Skupštine po pitanju osnivanja Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske trebala već biti održana, januar ističe.

Naravno, moram da naglasim da smo od početka mi iz opozicije upozoravali da je sve ovo oko vraćanja nadležnosti farsa i da je gurnuto kao velika tema kako bi korupcija i stvarni životni problemi našeg naroda pali u drugi plan.

Ali vrijeme je neumoljivo, narod je prozreo lažni patriotizam i lažno srbovanje vladajućih i svjestan je da se iskreno rodoljublje dokazuje tako što ćete ekonomski podizati zemlju, raditi na jačanju zdravstva, obrazovanja, otvaranju fabrika i svemu onom što je bitno za svakodnevni život svakog našeg čovjeka.

Jelena Trivić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.