Bileća piše još jednu lijepu sportsku priču

Obradovala nas je vijest da naša dvanaestogodišnja sugrađanka Mina Vujović odlazi u Tursku, gdje će trenirati u jednom od najboljih svjetskih klubova. Minin novi klub, VakifBank, klub sa sjedištem u Istanbulu, četiri puta osvojio je Svjetsko klupsko prvenstvo i čak četiri puta Evropsku ligu šampiona.

Minin odlazak u Tursku odigrao se toliko brzo da nije stigla ni sumirati sve utiske, ali su je ispunile razne emocije. Sa Minom smo razgovarali nakon njenog oproštajnog druženja sa saigračicama iz Gacka, a o tim djevojkama Mina ima samo riječi hvale.

„Naš susret je protekao i više nego emotivno. Za ova četiri mjeseca koliko sam bila u Gacku toliko sam zavoljela sve njih. One su prema meni bile predivne i prihvatile me na najljepši mogući način. Ovo što su mi u znak pozdrava priredile pamtiću zauvijek. Sigurna sam da ćemo zajedno slaviti njihovu titulu prvaka, jer znam da će one ove godine biti šampioni i ja im to od srca želim. Hvala mojim divnim saigračicama“, kaže Mina i dodaje da je neizmjerno zahvalna stručnom štabu ŽOK „Gacko“, treneru Saši Slijepčeviću, treneru pionirki Božu Antunoviću, a posebno treneru Ivanu Maljeviću.

Mina je rođena u porodici u kojoj je sport uvijek bio važan, njen otac Marko Vujović- Mašan bio je dio slavne ekipe „Hercegovca“, koja je proslavila Bileću u svijetu košarke. Njena sestra Ana trenira košarku i bavi se karateom.

„Nisam očekivao da će se sve ovako brzo dešavati. Negdje sam očekivao da će ovdje trenirati par godina, pa preći u neki klub u Srbiju. Nismo ni sanjali da će ovako biti, da će dobiti poziv takvog kluba. Rekao sam joj pred njom je sada samo rad, treninzi i posvećenost“, kaže ponosni otac Marko.

Mina koja je rođena 1. avgusta 2009. godine, danas visoka 190 centimetara svoju odbojkašku priču počela je u drugom razredu osnovne, kada se upisala u školu odbojke OK „Hercegovac“.

„Mina je u Hercegovcu radila sa više trenera i to je jedan divan period za nju. Nakon tri – četiri godine treniranja, kada je učestvovala na turniru u Trebinju Minu je zapazio trener Ivan Maljević i tako je počela njihova saradnja“, kaže Minin otac Marko.

Mlada odbojkašica u septembru 2021. godine počinje da trenira u Gacku. Trenirala je sa pionirkama i sa prvim timom, a sa trenerom Ivanom radila individualne treninge.

Leutar.net Bileća piše još jednu lijepu sportsku priču

„Trener Ivan Maljević je meni više puta sugerisao da je ona prevazišla ovu sredinu i da je rođena za veće klubove. Dobila je brojne ponude, ali je najozbiljnija ona koja je došla od šampiona Turske. I tu počinje nova priča. Mina je otišla na probu, testirali su je i dobila poziv da bude dio ove sportske porodice“, kaže Minin otac.

Na Mininom testiranju bili su i prvi trener Vakifa. Đovani Gvideti (Giovanni Guidetti), kao i trener mlađih selekcija Đuzepe Boseti (Guiseppe Bosetti). Klub je insistirao da Mina odmah počne trenirati i ona se nakon kratkog boravka kući vraća u Tursku.

Leutar.net Bileća piše još jednu lijepu sportsku priču

Mina kaže da je kompleks u kojem će boraviti i više nego impresivan. U tom kompleksu nalaze se i hoteli u kojima su smještene članice mlađih selekcija. Mini neće nedosajati razgovora na našem jeziku jer su u istom klubu i dvije djevojčice iz Trebinja i četiri iz Sarajeva što joj, kaže mnogo znači. Tokom boravka u Turskoj sa tribina je gledala derbi utakmicu između Vakifbanka i Fenerbahčea, što je priča Mina osjećaj koji se riječima ne može dočarati.

„Pozdravila sam se sa svojim saigračicama u Gacku i bilo mi je jako teško. Odlazim od svojih školskih drugova koje takođe mnogo volim. Najviše će mi nedostajati brat, sestre, mama i tata, ali ja već znam da je takva priča svih sportista. Želim da jednoga dana svi budu ponosni na mene“, kaže Mina.

Velika želja joj je da upozna odbojkašicu Izabelu Hak (Isabeelle Haak), ali ipak ističe da je njen najveći uzor Tijana Bošković.

Leutar.net Bileća piše još jednu lijepu sportsku priču

„Ja sam počela trenirati mjesec- dva prije Tijaninog dočeka nakon Olimpijskih igara i nikada to neću zaboraviti. Njeni posteri koje sam počela lijepiti kada sam imala pet godina još krase zidove moje sobe. Ona je jedna, neponovljiva i jako sam srećna što smo iz istog grada. Nadam se da ću imati priliku i sa njom još jednom da se fotografišem. Tijanina sestra Dajana, koju isto mnogo volim poklonila mi je patike što je mene mnogo obradovalo “, kaže Mina.

Mini želimo bogatu sportsku karijeru, da jednoga dana neke nove Tijane njene postere lijepe na zidove svojih snova. Srećno predivna djevojčice!

Izvor: Radio Bileća

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.