Gradonačelnica Sremske Mitrovice svečano otvorila toalet u školi

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović svečano je pre nekoliko dana otvorila nekoliko toaleta u osnovnim školama na teritoriji ove opštine.

„Iz budžeta grada za dva toaleta( muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 evra). Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici“, objavljeno je na Fejsbuk stranici Sremska Mitrovica info.

Leutar.net Gradonačelnica Sremske Mitrovice svečano otvorila toalet u školi

Kako je pisao Sirmiuminfo pre nekoliko dana, gradonačelnica Svetlana Milovanović  i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić obišli su pre nekoliko dana radove koji su tokom zimskog raspusta izvedeni u više osnovnih škola.

„Lokalna samouprava i dalje ulaže u obrazovanje u sve mitrovačke škole. Da podsetimo samo da je u školi u Martincima, takođe urađen toalet, kao i u Mitrovačkoj gimnaziji, kao i u školi u Noćaju, u školi u Laćarku, u „Pinkijevoj” školi urađena je unutrašnja stolarija, sala za fizičko u škli „Sveti Sava”, da ne spominjemo salu u školi „Jovan Popović” koja vredi 105 miliona dinara i evo već se radi, u Zasavici jedan evo kompletna rekonstrukcija cele škole. To je ono što smo uradili prošle godine, nastavljamo i dalje da pratimo konkurse i ove godine, koji se upravo objavljuju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i da napomenem da smo u decembru mesecu konkurisali na konkursu Ministarstva prosvete i to za krov za školu „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima i za toalete u Sremskoj Rači. Pozivam sve direktore škola da nam se obrate da napravimo jedan zajednički plan i da nam ukažu na to šta je potrebno da se uradi u njihovoj školi. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Predškolsku ustanovu „Pčelica” koja takođe ima svoje planove i svoje potrebe, tako da ćemo i za njih slati projekte na konkurse“, poručila je tom prilikom gradonačelnica.

Inače, kako je pisao pomenuti portal, vrednost radova na renoviranju toaleta je 2.783.000 dinara. Radovi su počeli 30. decembra, a završeni 11. januara 2022. godine.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.