Dodik popušta iz dana u dan: Nakon bojkota institucija sada se vraća s „testom“

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvi test za učešće srpskih predstavnika u radu institucija BiH to što će biti predložen zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu nazivati genocidnim.

„Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i vidjet ćemo dalje. Ako bude volje da se radi, radit ćemo“, rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, prenosi RTRS.

On je podsjetio na zaključke Narodne skupštine da srpski predstavnici u institucijama BiH rade u skladu sa onim šta je procjena i interes Republike Srpske.

„U tim zaključcima neće biti potrebno ništa mijenjati, samo da se to pravilno protumači“, rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest mjeseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radi institucija na niovu BiH, da se ponovo sjedne.

„Razlozi zašto smo donijeli odluku zbog čega se ne pojavljujemo u odlučivanju nisu nestali, već su tu, ima nekih ideja“, rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da bi moglo biti korisno da se predloži zakon prema kojem će se kazniti bilo kakvo nazivanje Republike Srpske i srpskog naroda genocidnim ili tvorevinom te vrste i da se to kažnjava zatvorom.

„Sada vidim neki iz opozicije ponovo galame, prije mjesec dana su govorili da nisu zainteresovani, da ne žele, neće ništa, a sada kada se pokušava nešto uraditi ništa im ne valja“, istakao je Dodik.

On je dodao da se na te neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini.

„Bit će mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici“, zaključio je Dodik.

Izvor: klix.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.