Top 6 ideja za poklon za Osmi mart

Proleće je rezervisano za poseban praznik, koji nas podseća na značaj žena u modernom društvu. U pitanju je Osmi mart, Dan žena, a kada ovaj datum počne da nam se približava, vreme je i da počnemo da planiramo poklone kojima ćemo darivati naše drage dame.

Mnogi ovaj praznik smatraju praznikom cveća i bombonjera. Na ovaj dan ulice su pune raznobojnih, mirisnih i šarenih buketa na štandovima, a police sa bombonjerama i čokoladama u prodavnicama se tada prazne brzinom svetlosti.

Međutim, iako su cveće i bombonjere klasičan poklon za Osmi mart, to ne znači da ove godine ne možete biti malo kreativniji. U nastavku teksta saznajte šta sve možete pokloniti na ovaj poseban praznik.

Buket cveća i bombonjera – klasičan poklon za Osmi mart

Buket cveća i bombonjera oduvek su bili i ostali klasičan poklon za Dan žena. Buket cveća ili pojedinačni cvet poput ruže, karanfila, gerbera, orhideje, ili bilo kog drugog nežnog i elegantnog cveta, oduvek je mamio osmehe među damama.

Osim toga, kombinacija cveća i kvalitetne bombonjere prefinjenog ukusa, koja predstavlja selekciju čokoladnih zalogaja voćnog ili kremastog punjenja, oduvek je bila pun pogodak. Međutim, umesto uobičajene kombinacije cveća i klasične bombonjere, ove godine možete se odlučiti za nešto malo drugačije i dragoj dami pripremiti poseban poklon za 8. mart.

bombonjera

Naime, današnje prodavnice slatkiša imaju vrlo kreativnu ponudu čokolada, kolača i torti, a sve je češći običaj da za specijalne prilike poklanjamo personalizovane i zanimljivo ukrašene poslastice, koje kod lepšeg pola izazivaju oduševljenje.

Zato probajte da ove godine umesto klasičnom bombonjerom, buket cveća dopunite nekom zanimljivom i kreativnom poslasticom. Takođe, cveće možete i potpuno izostaviti – umesto za buket cveća odlučiti se za buket slatkiša, i možete biti sigurni da će vaša ideja naići na pozitivne reakcije.

Parfem ili nakit – idealan znak pažnje za elegantnu pripadnicu lepšeg pola

Parfemi i nakit takođe su čest izbor mnogih muškaraca kada je u pitanju poklon za Osmi mart. Odlikuju ih elegancija i sofisticiranost, pa je često mišljenje da se sa njima ne može pogrešiti. Međutim, ovakvi pokloni neće funkcionisati u svakoj prilici.

Ukoliko kupujete poklon za osobu koja vam nije mnogo bliska, možda možete pomisliti da je dobar potez izabrati parfem univerzalnih nota, ili jednostavan komad nakita, koji može svakome dobro stajati i koji će se svakome svideti.

Međutim, iako vam ni jedna žena neće reći da joj se poklon ne sviđa, istina je da nije mnogo poželjno dobiti parfem čiji miris vam ne odgovara, ili komad nakita koji prosto nije u vašem stilu.

Leutar.net Top 6 ideja za poklon za Osmi mart

Dakle, ukoliko poklon birate za relativno nepoznatu osobu, možda bi bilo bolje da se ipak odlučite za nešto drugo. Međutim, ukoliko poklon kupujete bliskoj osobi poput partnerke, sestre ili najbolje prijateljice, velika pomoć biće vam upravo to što je poznajete.

U tom slučaju, prilikom kupovine parfema izaberite mirisne note za koje znate da joj se dopadaju, a ukoliko ste se odlučili za nakit, odaberite materijal, boje i oblike poput onih koje već nosi, ili onih za koje mislite da bi joj lepo stajali.

Masaža ili spa tretman – poklonite joj vreme za sebe

Ukoliko vam je dosadilo da svakog praznika kupujete cveće i bombonjere, a nakit i parfeme ste joj do sada poklonili već bezbroj puta, odličan poklon može biti vaučer za masažu, tretman lica, pedikir i manikir, ili prosto celokupan spa tretman.

Pre svega, ovo je jedan vrlo praktičan a uz to i vrlo kreativan poklon. Umesto nekog predmeta, koji će se možda koristiti a možda i ne, na ovaj način poklanjate joj svojevrsno iskustvo, kao i vreme za sebe, koje nam danas svima najviše nedostaje.

Uz ovakav vaučer kao poklon, primalac poklona dobiće priliku da se odmori od svakodnevnih obaveza, a  još kada se relaksacija spoji sa ulepšavanjem, možete biti sigurni da će vaš poklon biti veoma uspešan.

Poklon kartica – nedostatak kreativnosti ili praktičan poklon?

Kada je reč o poklon karticama, večita je dilema da li one predstavljaju jedan pristojan poklon, ili pak totalni promašaj. Obično muškarci smatraju prvo, dok žene tvrde drugo.

Čemu tolika razlika?

Naime, svi znamo da je poklon vredan onoliko koliko pažnje i vremena unesemo u njega, a najviše nas razneži kada se u odabiru poklona vidi koliko nas dotična osoba sluša, poznaje i ceni. Zato na dan svog rođendana, godišnjice veze, Dan žena ili Dan zaljubljenih, devojke i žene očekuju posebnu kreativnost od svojih partnera.

Kada se ovako velika očekivanja susretnu sa nekim uobičajenim i šablonskim poklonom, često se desi da se razočaramo, a po mišljenju mnogih, najgori poklon koji možemo dobiti jeste poklon vaučer za neku radnju, jer on pokazuje nedostatak pažnje i kreativnosti.

Međutim, postoje osobe, među kojima naravno i žene, koje poklon vaučer ipak smatraju pratkičnim poklonom. To je slučaj posebno kod onih kojima je dosadilo da svake godine dobijaju cveće koje će uvenuti ili parfeme koje nikada neće koristiti. 

Poklon vučer se takođe smatra vrlo korektnim i razumnim poklonom u situacijama kada se uručilac i primalac poklona ne poznaju dovoljno dobro. Bilo kako bilo, vi najbolje poznajete situaciju i damu kojoj kupujete poklon. Zato se možete odlučiti za poklon karticu a možete je i izbeći, sve u zavisnosti od njenih preferencija i stavova na ovu temu.

Takođe, osim za gorepomenute ideje, uvek se možete odlučiti za nešto što znate da želi ili joj je potrebno, kao i za neku sitnicu koja će ovekovečiti vašu vezu ili odnos. Ono što je najvažnije jeste da birate poklon misleći na nju, i možete biti sigurni da nećete pogrešiti u svom odabiru.

Izvor: Leutar.net

Izvori fotografija:

https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-assorted-flowers-1484657/

https://unsplash.com/photos/So4eFi-d1nc

https://unsplash.com/s/photos/chocolate-box?orientation=landscape

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.