Cijeđena narandža osam, a gulaš 21 KM: Pogledajte kolike su cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima na Jahorini

Baš kao što mnogi ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na more, tako ni skijaši ne mogu zamisliti zimu bez par dana uživanja na planini.

Sobzirom na to da je pandemija otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani BiH, ali i oni u regionu sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je najpoznatiji ski centar u BiH, ali i jedan od najpopularnijih na Balkanu.

Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne ljepote ove planine svrstali su je u jednu od ljepših u Europi. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.

Građani koji su se ovih dana našli na Jahorini poslali su nam cjenovnik iz nekih od ugostiteljskih objekata iz kojeg je vidljivo da su cijene hrane i pića više nego paprene.

Leutar.net Cijeđena narandža osam, a gulaš 21 KM: Pogledajte kolike su cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima na Jahorini

Tako za jednu cjeđenu narandžu treba izdvojiti čak osam KM, dok se, na primjer, cijena kilograma narandži u marketima u BiH kreće između 3,00 i 4,00 KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene narandže vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da kupe u marketu dva kilograma tog voća.

Za kafu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u flaši šest KM, a za točeno građani moraju izdvojiti minimum 4,20 KM.

Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a džin od 7,50 KM.

Leutar.net Cijeđena narandža osam, a gulaš 21 KM: Pogledajte kolike su cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima na Jahorini

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

Pasulj sa kobasicom iznosi oko 17 KM, a kilogram dimljene koljenice na podvarku 35 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a za najjeftinija pica, i to margarita, iznosi 16 KM.

Izvor: Srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.