Zbog milionske pljačke Okružno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu protiv Vlada Đajića

Okružno tužilaštvo Banjaluka sve je bliže konkretnim rezultatima u istrazi oko afere nestanka zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske,

Kako BN saznaje iz izvora bliskih banjalučkom Okružnom tužilaštvu, glavni okružni tužilac Zoran Bulatović vodi istragu protiv odgovornih iz UKC-a Republike Srpske na čijem čelu je Vlado Đajić. 

Istraga je otvorena zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko kliničkog centra, dok se, kako tvrdi naš izvor, šteta procjenuje na više miliona maraka.

Leutar.net Zbog milionske pljačke Okružno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu protiv Vlada Đajića
Zoran Bulatović

To nije jedina istraga, koja se vodi protiv odgovornih u UKC-u.

Kako saznajemo, istraga je otvorena i zbog sporne nabavke medicinskih vozila.

Sve ove istrage vode prema direktoru UKC-a Vladu Đajiću, protiv koga postoji više prijava zbog nabavki medicinske opreme i aparata, kao i slučaja „kiseonik“.

Đajić se u više navrata u javnosti dovodio u vezu i sa licima iz kriminalnog milje, a neke od njih je i zaposlio u UKC-u Republike Srpske. 

Takođe, sa njim se, prema našem izvoru, bave i inspektori SIPA-e zbog navodnog fiktivnog liječenja i to za vrijeme dok je za nekima od njih bila raspisana međunarodna potjernica ili su bili van Republike Srpske.

Pored funkcije direktora najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, Đajić je i poslanik SNSD-a u NSRS, a obavlja i funkciju predsjednika banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.