Krivokapić: Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović od septembra prošle godine intenzivno radio za manjinsku vladu.

Krivokapić je, komentarišući moguću smjenu šefa crnogorske diplomatije, rekao da ga etika zanima više od politike, navodeći da oni koji ruše vladu iznutra nisu dovoljno etični, prenosi portal RTCG.

Crnogorski premijer je, nakon konferencije „Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija“, ocijenio da bi najčasnije bilo da ti ljudi podnesu ostavke.

„Maske su počele da padaju, a u sljedećim danima će da padnu skroz“, rekao je Krivokapić. On je postavio pitanje zašto neko ruši vladu kad je, kako on smatra, ostvarila najbolje rezultate, između ostalog izbjegavaći da građanima smanji plate i penzije.

Dodao je da oni koji pričaju o demokratiji govore o prelaznom rješenju, ali da nema prelaznog rješenja.

„Ako ste demokrata, vratite mandat građanima, a to znači vanredne parlamentarne izbore“, rekao je Krivokapić.

Ocijenio je da će aktuelna vlada pasti samo zato što nema mentore i nijedan centar moći ne stoji iza nje.

Krivokapić je rekao da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan zbog, kako je naveo, „raznih igara političara, analitičara, ali i nekih episkopa“.

Dodao je da želi da na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja je zakazana za dana, izvještaj Komisije za analizu rezultata bezbjednosnog sektora prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju bude dostupan javnosti.

Krivokapić je na konferenciji „Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija“, rekao da je u Crnoj Gori na djelu državni udar, prenijele su Vijesti.

On smatra da nije bitno kakva će i ko će biti sljedeća Vlada, ali da je bitno šta se ostavlja sljedećim generacijama.

(Tanjug  Foto:EPA-EFE Christian Bruna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.