Zdravko Ponoš zvanično prvi kandidat opozicije za predsednika

Dragan Đilas predložio je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na izborima koji slede.

Na Glavnom odboru stranke u Novom Sadu SSP je donela odluku da predloži partnerima u opoziciji da podrže Ponoša kao zajedničkog kandidata.

Bivši potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, nije želeo da komentariše vest da ga je lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio za predsedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima.

– Ne bih da komentarišem, nije vreme – kratko je rekao Ponoš FoNetu.

Narodna stranka neobaveštena

Narodna stranka saopštila je danas da je putem medija saznala da je odluka Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat te SSP-a na izborima bude član Narodne stranke Zdravko Ponoš.

U saopštenju Narodne stranke se navodi da je prema koalicionom sporazumu koji je 26. novembra 2021. godine potpisan sa SSP-om, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, zajednički kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima trebalo da bude izabran konsenzusom.

„S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor. Ta istraživanja su u toku, a njihovi rezultati bi trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka navodi da će „nastaviti da poštuje koalicioni sporazum potpisan, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima“, i da neće „preduzimati bilo kakve jednostrane korake“.

PSG podržava Ponoša

Pokret slobodnih građana saopštio je da podržava kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

U saopštenju PSG je naveo da su članovi Političkog saveta Pokreta 23. decembra 2021. sugerisali Predsedništvu PSG da prihvati i prenese koalicionim partnerima predlog da zajednički predsednički kandidat bude general Zdravko Ponoš.

Pokret veruje da bi Ponoš kao čovek nesumnjivog obrazovanja, profesionalnog, političkog i ličnog kredibiliteta dužnost predsednika obavljao pošteno i u skladu sa Ustavom propisanom obavezom da bude simbol državnog jedinstva, navedeno je u saopštenju.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.