Vučić prvi put o planiranom atentatu na njega: Ne želim da dižem paniku

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom informacija da se sprema atentat na njega, da ne želi da diže paniku, jer veruje u bezbednosni sistem Srbije.

„Dva dana pre referenduma dobio sam informacije od Interpola, jedna zemlja EU je prosledila operativna saznanja. Mislim da ljude ti detalji ne zanimaju jer oni žele svoje probleme da rešavaju. Bavio sam se referendumom i nisam imao vremena da se bavim time. Nadležni orgrani treba da se bave.

Godinu i dva mesecca nemamo nijedno mafijaško ubistvo u Srbiji, to pokazuje da smo najbezbednija zemlja. Poslednje takovo ubistvo bilo je Bojana Mitića u novembru 2020. Ne želim da dižem paniku jer nije lako izvesti atentat. Te priče su služile političarima kada nemaju šta drugo da ponude narodu“, rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

„U dopisu sam video sedam imena. Tu su povezani ljudi iz više zemalja ali ne znam da li je sve to istinito jer time moraju da se bave nadležni organi. Važno je da kažem ljudima da smo mnogo uradili hapšenjima prethodne godine. Oni ne mogu da funkcionišu ako nemaju podršku određenih državnih struktura, tu su u pitanju stotine miliona i milijarde evra. Destabilizacija Srbije bi mnogima bila u interesu tako da mislim da je i to jedan od razloga“, rekao je Vućič.

Kako kaže, misli da Srbija ima dobar bezbednosni sistem.

„Ljude zanima kada pošalju dete u školu ili na sportsko takmičenje da li će mu neko dati drogu ili neće. Roditelji moraju da znaju da su im deca na sigurnom kada odu u grad, to je ono što zanima građane“, poručio je predsednik Srbije.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, saopštio je sinoć da je MUP zvanično obavešten o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije tokom februara.

Izvor: EuroNews

1 Komentar

  1. Ho jebo ti sam sebi majku lažljivu, imaš li mere džukelo koji je to po redu atentat na tebe ti će završiti u Zabeli govno smrdljivi za svo zlo na eto Srbiji i srbskom narodu, za tebe bi atentat bio Božiji blagoslov ali molimo se Gospodu da završiš na sudu da ti narod sudi a ne metak

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.