Dogovorena izmjena Izbornog zakona: Dodik, Čović, Izetbegović i Komšić doživotni članovi Predsjedništva BiH!

Nakon dugogodišnjih razgovora o izmjeni Izbornog zakona BiH, konačno smo usaglasili najvažniju izmjenu: Predsjedništvo BiH proširuje se sa tri na četiri člana, s tim da nas četvorica, Milorad Dodik, Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić, postajemo doživotni članovi Predsjedništva BiH“, ističe se u zajedničkom saopštenju Dodika, Čovića, Izetbegovića i Komšića nakon višečasovnog sastanka četiri politička lidera koji je održan u jednom restoranu čiju lokaciju nisu željeli da otkriju.

Piše: Slobodan Durmanović

„Nije važno gdje je bilo i šta se jelo i pilo, već šta je dogovoreno. A dogovorili smo da se briše etnički prefiks ispred funkcije svakog člana Predsjedništva BiH, s tim da Dodik bude doživotni član iz RS, Izetbegović i Čović će biti doživotna dva člana iz FBiH, a Komšić doživotni član iz reda Ostalih, bez obzira u kom entitetu oni preživljavaju, to jest obitavaju.

Ovim fantastičnim rješenjem biće značajno smanjene političke tenzije u našoj zemlji. I, što je najvažnije, uštedićemo novac i živce građana da ne moraju više da se maltretiraju da izlaze na izbore za Predsjedništvo BiH svake četiri godine, kad već moraju na ove ostale izbore za parlamente, predsjednike entiteta, gradske i opštinske skupštine. Bilo bi lijepo da se i na tim nivoima postigne dogovor poput ovog našeg o doživotnom predstavljanju u tim institucijama, pa da svi konačno odahnemo od svih tih izbora, koji su i nama već dosadili. Jer smo neprestano morali da strepimo da li ćemo te izbore dobiti ili nećemo, pa nismo mogli u dovoljnoj mjeri da brinemo za naše građane.

Sa našim novim dogovorom, i mi i građani ćemo imati jednu brigu manje, a svi ćemo biti bogatiji za jedno novo političko iskustvo“, navodi se u zajedničkom saopštenju.  

U nastavku saopštenja, svaki od učesnika sastanka iznio je svoj kratak komentar. „Ja mojim sunarodnicima Srbima ne treba puno da objašnjavam ko je najhrabriji, najjači i najmoćniji među nama i ko jedini može doživotno da ih predstavlja, jer su mene brojni pjevači već opjevali u pjesmama koje su postale narodne.

A kad me evo već sedamnaestu godinu zaredom birate na razne funkcije, biće mi čast da i sebi i vama služim još najmanje dvije-tri decenije. Vrijeme radi i za mene i za vas!“, poručio je Dodik.
„Ja i naša porodica nesebično služimo svom narodu još duže od Dodika, evo ima tome više od trideset godina, a vjerujem da ću to isto još toliko moći činiti i za mene i za sve nas. Jer, većeg, pametnijeg i mudrijeg Bošnjaka od mene nećete naći među nama ni danas, niti će ga biti dogod meni traje ovaj novi mandat. Zato, možete konačno biti spokojni, jer nam stiže mnogo bezbrižnije vrijeme!“, istakao je Izetbegović.

„Bit ću kratak: ja sam neprikosnoveni lider mojim sunarodnicima Hrvatima više od dvadeset godina, a ovaj moj doživotni mandat u Predsjedništvu BiH bit će kruna tog liderstva. Sad kad smo svi jednakopravni i pred Bogom i pred narodom, budite sigurni da će se u našoj lijepoj državi još ljepše i dugovječnije živjeti!“, podvukao je Čović.

„Mene ste birali u više navrata, pa sam se prosto odomaćio u Predsjedništvu BiH. To mi je postala druga kuća! A zbog toga što sam nemjerljivo pomogao ovim građanima iz reda Ostalih, najmanje što sam mogao da prihvatim jest da budem njihov doživotni predstavnik. A ako me pitate ko će vas predstavljati kad meni i mojim kolegama istekne mandat, to ćete tek vidjeti: ko nas preživi – pričaće!“, objasnio je Komšić.

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.