Vulin: Dobili smo informaciju da se sprema atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa „kavačkog klana“, planirala ubi st vo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pripadnici MUP i BIA, zajedno sa predstavnicima Europola i partnerskih službi od kojih smo informaciju dobili pokrenuli su opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubi s tvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin.

Na čelu ove organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kim je Srbija već raspisala potjernicu, organizator i jedan od vođa „kavačkog klana“, rekao je on.

Kazao je da će istraga utvrditi da li je Zvicer „ovu zločinačku organizaciju okupio da bi u b ili predsjednika po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenja od svog političkog vođe“.

“Do tada, pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju do kog budu došli će obavještavati Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u saradnji sa vojnim obaveštajnim strukturama očuvaće mir, stabilnost i ustavni poredak, kao i bezbednost i život predsednika Vučića, kazao je ministar Vulin.

Izvor: N1BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.