Samohrana nezaposlena majka sedmoro djece iz Vlasenice ne može djeci izvaditi pasoše za operaciju očiju

I dok sa jedne strane bahata vlast baca 30 miliona maraka za 600 metara šestosjeda na Jahorini, desetine miliona maraka na softvere, hardvere i druge nepotrebne strvari, mnoge majke, njihova djeca i porodice bore se za golu egzistenciju.

Adrijana Mirković iz Vlasenice samohrana je majka sedmoro djece. Iako je suprug ostavio i ona nigdje ne radi dječicu, uspjeva izvesti djecu na pravi put, svi su dobri i odlični đaci.

Leutar.net Samohrana nezaposlena majka sedmoro djece iz Vlasenice ne može djeci izvaditi pasoše za operaciju očiju

Djeca su više godina provela u mraku, jer je Elektro-Vlasenica zbog neplaćenih računa za električnu energiju isključila struju u porodičnoj kući, a kao posledica sinovima i starijoj kćerci oštećen je vid.

Neophodna je operacija očiju u Beogradu, majka je uz pomoć humanitaraca prikupila neophodan novac, ali je problem da izvadi pasoš za sebe i djecu zbog birokratije i administritivnih problema.

Adrijana je rođena u Vukovaru i ima hrvatsko državljanstvo, a već godinama ne može da izvadi bilo kakav dokument zbog imovinskog spora. Kuća, koju su dobili kao višečlana porodica, napravljena je na bošnjačkoj zemlji zbog greške lokalnih vlasti, što je uzrokovalo probleme.

Apelujem na lokalne i republičke vlasti da pomognu Adrijani i njenoj porodici da riješe probleme, izvade pasoše i odu na operaciju u Beograd, koja je neophodna da se uradi što prije kako se dioptrija ne bi povećala.

Svi oni koji žele da pomognu Adrijani i njenoj djeci mogu uplatiti novac na račun njenog sina Radenka Mirkovića u Novoj banci, na broj računa: 5554000050621014

Ili kontaktiraju Andrijanu na broj telefona +387(0)66/338-306

Leutar.net Samohrana nezaposlena majka sedmoro djece iz Vlasenice ne može djeci izvaditi pasoše za operaciju očiju

Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoći i podršci, jer sjajnu dječicu, koja su odlični đaci i sportisti, osvajaju medalje na takmičenjima, trebamo pomoći da imaju normalno djetinjstvo i uslove za život dostojan čovjeka.

Pogledajte video prilog iz Vlasenice i priču o samohranoj nezaposlenoj majci sedmoro djece koja se sama bori da djeci omogući normalno djetinjstvo…

Izvor: Nebojša Vukanović

2 KOmentara

  1. Javljam se pomalo kasno da naružim ovu dvojicu prethodnih komentatora, zloćka i uživanciju. Kad ovako anonimno vrijeđate nekoga koga ni ne znate,sjetite se da je i vas neka majka rodila, vašeg oca i djeda takođe neke majke, njih možda u nebesa dižete što su brojnu porodicu imale. A na temi o bijeloj kugi vjerovatno ćete cmizdriti kako izumiremo, svugdje vidjeti zavjeru protiv svoga naroda… Uglavnom, ako ne možete pomoći, nemojte ni odmagati, jadno vam je što smatrate da ste bili „duhoviti“. Majku je svako od nas imao, sjetite se svoje kad ovako Adrijanu blatite. Pozdrav ovoj lijepoj djeci i majci, svako od nas ima svoju nafaku, i sve će nevolje proći, a pomoć će stići od dobrog svijeta, koga uvijek ima.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.