Policija zabranila mirnu protesnu šetnju u Trebinju

Policijska uprava Trebinje zabranila je protestnu šetnju građana od Kulturnog centra i Elektroprivrede Republike Srpske do sjedišta Hidroelektrana na Trebišnjici, koju su tri opoziciona Kluba odbornika u Skupštini grada Trebinja zatražila od policije.

U obrazloženju se navodi da su, po odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja, morali zahtjev za obustavljanje saobraćaja i mirnu šetnju podnijeti najkasnije 15 dana prije organizovanja šetnje.

Cilj javnog okupljanja, u organizaciji SDS, PDP i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ispred Kulturnog centra i protesne šetnje od sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske do sjedišta Hidroelektrana na Trebišnjici bio je da se izvrši pritisak javnosti na vlast da moraju poštovati zakon i da ne smiju, bez odluke Narodne skupštine Republike Srpske, mijenjati vlasničku strukturu HET-a i Elektroprivrede Republike Srpske.

„Razočarani smo činjenicom da su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Trebinje odbacili naš zahtjev za mirnom protestnom šetnjom, jer se time gubi smisao protesta. Naš cilj nije da narušavamo javni red i mir već tražimo od vlasti i institucija da rade u skladu sa zakonom i da ne donose štetne odluke“, navode, kako prenosi portal Trebinje24, iz opozicije.

Poslanik u Klubu SDS Nebojša Vukanović na svom blogu je najavio da će o tome danas zajedno sa lokalnim opozicionarima govoriti na konferenciji za novinare u Trebinju.

„Građani moraju biti svjesni, bez obzira gdje rade, da se tzv. dokapitalizacija i promjena vlasničke strukture HET-a i Elektroprivrede tiče svih nas, da nam režim pipa puls, i da kao posljedica tihe i podmukle privatitacije, mora doći do drastičnog povećanja cijene električne energije, otpuštanja radnika…“, naglašava Vukanović na svom blogu.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.