Za direktora RUGIP-a postavljen sin Dodikovog kuma

– Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stankovića za v.d. direktora RUGIP-a, koji je sin Dodikovog kuma Budimira za koga odavno tvrde da je neformalni šef te institucije.

– Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stanković za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, saznaje BN.

Ovim je Vlada, kako tvrdi naš izvor iz Vlade, prekršila zakon i pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta RUGIP.

Vlada na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem imenovala je ekonomistu Dragana Stankovića za vd direktora a pravilnikom je propisano da rukovodilac ove institucije mora biti pravnik.

To nije sve

Kako tvrdi naš izvo, partijsko iživljavanje nad institucijama u režiji SNSD se nastavlja, jer Dragan Stanković je imenovan ne kao stručan kadar, nego kao sin Budimira Stankovića, kuma predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Treba podsjetiti d se Stanković dovodi u vezu sa aferom oko zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci a pored toga, nezvanični je „vladar“ RUGIP-a otkada je na vlasti SNSD i Milorad Dodik. 

I pored toga što se radi o očiglednom kršenju zakona i pravilnika, premijer Radovan Višković i ovaj put je dao za pravo onima koji tvrde da Vlada ispunjava zahtjeve i poslušno radi za interese nekoliko tajkunskih porodica u Republici Srpskoj, bliskih Miloradu Dodiku, predsjedniku svih predsjednika iz SNSD-a.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.