Australijski premijer: “Sačuvali smo integritet naših granica, sada je vreme da se vratimo uživanju u tenisu…”

EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA

Premijer Australije Skot Morison je u saopštenju posle odluke suda da odbije žalbu Novaka Đokovića, što znači da će morati da napusti Australiju i da neće moći da učestvuje na prvom ovogodišnjem Grend slemu, izdao saopštenje u kom je naveo da je odluka o ukidanju vize doneta na osnovima zaštite javnog interesa.

“Pozdravljam odluku da održimo naše granice snažim i Australijance bezbednim”, naveo je Morison u saopštenju koje su preneli australijski mediji.

On je ponovio da su Australijanci načinili velike žrtve tokom pandemije i da su “sa pravom očekivali da se rezultati toga čuvaju”.

Ozmeđu ostalog, on je naveo da je njegova vlada “oduvek razumela i bila spremna da će donositi odluke i vršiti akcije neophodne da se očuva integritet granica”.

“Zahvaljujem sudu na brzoj reakciji po ovom pitanju i strpljenju koje su pokazale sve uključene strane na rešavanju ovog pitanja. Sada je vreme da nastavimo sa Australijan openom i da se vratimo uživanju u tenisu tokom leta”, zaključio je premijer Morison.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.