Trivić: Odluku o vraćanju u zajedničke institucije mora donijeti isključivo Narodna skupština.

Pitanje nametnute Inckove odluke ne smije ostati na ovom kako je sada. Šmit je u jednoj izjavi pokazao spremnost da suspenduje Inckovu odluku i da se kroz redovnu parlamentarnu proceduru na nivou BiH dođe do usaglašenog rješenja prihvatljivog i za Republiku Srpsku, što je pristup koji je jedini logičan.

Kako god se riješilo pitanje nametnute Inckove odluke i vraćanje u institucije BiH, SNSD je donio zaključke o vraćanju nadležnosti nad vojskom, sudstvom i tužilaštvom i indirektnim porezima.

Jasno je da je tema vraćanja nadležnosti farsa i da je jedini njen uzrok gubitak kontrole nad sudijama i tužiocima, odnosno gubitak kontrole u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

Jasno je takođe da je vraćanje nadležnosti samo dio laži i lažnog srbovanja SNSD-a koje gledamo već 15 godina.

Prvi test o tome biće na temu osnivanja Agencije za lijekove Republike Srpske, što je SNSD izglasao zajedno sa svojim satelitskim strankama. Meni je i tada bilo jasno da je to sve farsa, a uskoro će to biti i potvrđeno.

Nama ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam. Za opstanak Srpske i njenog naroda ključno je da se obračunamo s korupcijom, očistimo institucije od kriminala i bavimo se onim temama koje interesuju građane, a tiču se životnog standarda. Da bismo to učinili, moramo lažne patriote, one koji uporno zloupotrebljavaju nacionalne teme, poslati u političku prošlost.

Jelena Trivić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.