Šarović: Politika Milorada Dodika definitivno doživjela krah

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović potvrdio je za N1 da će tokom dana biti održane konsultacije sa drugim liderima opozicionih stranaka, a nakon što predsjednik Srbije Aleksandra Vučića od Milorada Dodika zatražio povratak u procese na nivou BiH.

“Mislim da je politika Milorada Dodika definitivno doživjela krah i to je jedino šta mogu da kažem u ovom trenutku. U ponedjeljak ćemo kao SDS imati sjednicu Predsjedništva stranke. I ovo će biti jedna od tema. Mislim da je ovo jedan važan trenutak obzirom da je predsjednik Srbije dao jednu ovakvu izjavu i ovaj zahtjev.

Moramo da konstatujemo da je ovo bilo previše, da će ova politika doživjeti epilog i da je Dodik doveo u pitanje neke stvari koje se tiču ne samo BiH, već cijelog regiona”, kazao je Šarović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Milorada Dodika i političkih snaga u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i RS, navedeno je u saopćenju iz ureda Vučića.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.