ĐOKOVIĆ DEMANTOVAO OPTUŽBE

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković upravo je objavio saopštenje koje se tiče optužbi i insinuacija koje su se u proteklih dana pojavile a tiču se njegovog testiranja na Covid u decembru, koje Vam prenosimo u celosti:

“Želim da se obratim povodom nastavka dezinformacija o mojim aktivnostima i prisustvu na događajima u decembru koji su doveli do mog pozitivnog rezultata PCR COVID testa.

Ovo su dezinformacije koje treba ispraviti, posebno u interesu ublažavanja šire brige u zajednici zbog mog prisustva u Australiji, i rešavanja pitanja koja su veoma štetna i koja se tiču moje porodice.

Želim da naglasim da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i da ujedno ispunim obaveze po pitanju testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon koje je saopšteno da je određeni broj osoba pozitivan na COVID 19. I pored toga što nisam imao simptome COVID-a, ja sam 16. decembra polagao brzi antigenski test koji je bio negativan, a iz opreza, takođe sam se istog dana testirao PCR testom. Sutradan sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu kako bih uručio nagrade deci i polagao brzi antigenski test pre odlaska na događaj, a bio je negativan. Bio sam asimptomatičan i osećao sam se dobro, a nisam dobio obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testa do posle tog događaja.

Sutradan, 18. decembra bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da ispunim obavezu za intervju i fotografisanje L’Equipe. Otkazao sam sve druge događaje osim intervjua za L’Equipe”, napisao je Novak u saopštenju.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Izvor: Kurir sport Foto: Printscreen Instagram @DjokerNole

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.