Mačak muftije Zukorlića i dalje na mezaru svog preminulog vlasnika

Priča o mačku koji je danima nakon smrti muftije Muamera Zukorlića obišla je regionalne medije nekoliko dana nakon Zukorlićeve smrti.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo početkom novembra. Tužini su bili njegovi prijatelji i poštovaoci u cijelom regionu, a hiljade ljudi na društvenim mrežama dijelili su i fotografije i video snimke njegovog mačka koji se nije želio odvojiti od mezara svog vlasnika.

Pokisli mačak i danas je, sudeći po objavama na društvenim mrežama, tamo gdje je bio prije dva mjeseca. Iako je muftijin mezar prekriven snijegom, žuti, promzrli mačor ne ide nikuda.

Leutar.net Mačak muftije Zukorlića i dalje na mezaru svog preminulog vlasnika

Prema pričama njegovih najbližih muftija Zukorlić bio je veliki ljubitelj životnija, očito, tu mu ljubav jedan od njegovih kućnih ljubimaca vraća na ovaj način. Ne želi otići.

Izvor: N1 BiH

1 Komentar

  1. Naravno da je to kad mu je lepo. Svi ga hrane i tetoš i uspt je prilično dobro udomljen, ali zato pozira ispred groba jednom u dve nedelje. Da, ovde baš izgleda promrzlo. Mora da je morao da izdrži i čitava dva minuta pre nego što je fotka napravljena.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.