„Ako Đoković pobijedi, imamo pravo da ga opet privedemo“

Federalna vlada Australije odgovorila je na žalbu koju su predali advokati Novaka Đokovića dokumentom od 13 strana. Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji.

Pred saslušanje koje počinje u ponoć po srednjoevropskom vremenu, Federalna vlada je na svom sajtu objavila dokument kao odgovor na žalbu Novakovih predstavnika.

Leutar.net "Ako Đoković pobijedi, imamo pravo da ga opet privedemo"

Izdvajaju se dve ključne stavke koje se tiču svetskog „broja 1“.

„Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može da uđe u Australiju. Postoje kriterijumi po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge da odbijemo vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno“, navodi se u odgovoru.

Druga stavka je mnogo drastičnija i govori o mogućnosti da Đoković ponovo bude priveden, čak i u slučaju da dobije na sudu.

„Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti“, izdvojio je Rotenberg iz teksta.

U jednom delu odgovora ističe se da je medicinsko izuzeće poništeno jer ne postoje dokazi da je imao akutnu infekciju koronavirusom, kao što je prijavljeno u Đokovićevoj dokumentaciji.

Leutar.net "Ako Đoković pobijedi, imamo pravo da ga opet privedemo"

Izvor: RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.