Stvarno Novače, što se nisi vakcinisao?

Zbog svega što se događa Novaku Đokoviću poslednjih 24 sata vrti mi se u stomaku ko na ringišpilu. Bes, neverica, ljutnja, pa tuga. Kad se vožnja završi, povratiću. Veliki je ringišpil, ne želim nagradnu vožnju.

Piše: Jovana Kešanski

Pa opet, kada ga vidim kako na snimcima šalje poljupce okupljenim ljudima ispred hotela za migrante u kom je “smešten” i od prstiju pravi srce znam da će iz ovoga izaći još veći, još jači, još bolji. Ovo je samo još jedna, doduše vrlo visoka prepreka koja se uvek podiže pred ljude koji su odlučili da gledaju na život i na sebe malo drugačije. Kada stremiš da budeš bolji čovek, ovakva prepreka je neminovna. Zna to Novak pa je svom bratu poslao sms:

“Bog sve vidi.”

Uzdajmo se da je tako, da je Bog dobrog vida, i da mu između ostalog nije promakao ni tvit Nenada Čanka u kom piše: Užasan tretman prema Srbinu! Prema Srbinu!!! Pa jebote, nije užasan tretman zbog toga što je Srbin, već što se magarac nije vakcinisan!

Mislim da u neku dubiozu šta je mislio, a šta je napisao ne treba ulaziti. Danas je svako ko je hteo Novaka najgnusnije izvređao. Hrvatski novinar ga je nazvao kretenom. Kolege teniseri nisu baš ogorčeni zbog svega što se Novaku dešava. Nema tu nikakve solidarnosti.

Uz to nije mali broj onih koji su čak i ispod Čankovog tvita napisali: Tako je. Neka je neko rekao istinu.

Koliko se lako širi požar.

Nezaustavljivo je sve ovo. Politička igra, uvrede, nepoštovanje, izdrkavanje moći, jer može se, sitna riba dobija svojih pet minuta preko nazivanja Novaka magarcem i kretenom.

Ne znam da li je slučajnost što sav ovaj gnoj prska na današnji dan, ali recimo da nije bez razloga. Nikad se ljudska vrsta od sebe same neće spasiti. Meteor je u ravni umiranja u snu, naspram onoga šta pakost, moć, politika, mržnja, zavist rade ljudima. Naspram onoga što čovek može da uradi čoveku.

Kako smo došli u situaciju da masa onih koji apsolutno ništa u svom životu nisu uradili može da piše: kreten, ko ga jebe, što se nije vakcinisao, misli da može sve jer je bogat, magarac, sad će njega Jelena da vodi na piramide, lošim putem je krenuo…

Svojim odricanjem, trudom, žrtvom dođeš na poziju najboljeg tenisera na svetu, i onda doživiš tretman kriminalca kome se otima telefon, novčanik, koji se drži u sobi koju čuvaju dva policajca, koji se smešta u buđav hotel sa bubama, doživiš da te neki zadrigli političar iz Srbije naziva magarcem, neki nepoznati hrvatski novinar kretenom, deo javnosti nevakcinisanom budalom.

Ovaj Australian open nema smisla. Jebeš dizanje pehara kada znaš da Novak nije igrao, jebeš pobednički govor kad znaš da svog kolegu nisi podržao, jebeš obraćanje Vladi Australije i svim tim ljudima koji su priredili Novaku ovakav tretman, koji su zabranili na tribinama transparente podrške Noletu. Jebeš sve. Jebeš i vakcine, ako se ovakav teror vrši nad onima koji nisu želeli da je prime. Jebeš slobodarski svet koji pendrecima tuče nevakcinisane na ulicama. Jebeš slobodnu volju, ako se svela na to da Čanak tvituje da je Nole magarac nevakcinisani. Jebeš sve.

Jebeš sport u kom se oduvek igraju političke igre.

Jebeš sve. Osim onoga što je Novak odavno shvatio…  a to je sopstveni rast, velikodušnost, dobrota, ljubav, slediti sebe i misliti svojom glavom. Ostati Čovek kada te kamenuju.

Evo, dobili smo najjaču poslanicu za Badnji dan.

Izvor: Luftika

1 Komentar

  1. Kažu da je, kad se naljutio, Nole rekao: „Bog sve vidi“, i ako je tako, ja u to vjerujem. Samo mi ga žao, ako mnogo bulji, da ga oči ne zabole, svašta ima za vidjeti. Nek ponekad i zažmiri, čisto da odmori oči.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.