Đurić: Država će odgovoriti na maltretiranje Đokovića, čoveka koji je toliko zadužio naš narod

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da smo svi, na neki način, odnos vlasti u Australiji prema Novaku Đokoviću doživeli kao uvredu i da će Srbija svakako odgovoriti na maltretiranje.

Đurić je rekao da će Srbija svakako odgovoriti na maltretiranje i progon čoveka koji je toliko zadužio naš narod i koji, kaže, ničim nije zaslužio da bude na ovaj način ponižavan i maltretiran.

Đurić je rekao i da ne misli da bi se to Đokoviću desilo da nije Srbin

To svakako ne služi na čast onima koji su ovako nešto preduzeli“, rekao je Đurić za TV Hepi. On je podsetio da je Đoković prema Australiji pokazao poštovanje, pažnju i solidarnost u trenutku kada su u toj zemlji besneli požari i donirao novac za pomoć, dao nemerljiv doprinos Australijan openu, da je tamo otišao na poziv turnira, uz vizu koju je dobio od australijskih vlasti, koje su se očigledno u međuvremenu predomislile.

 „Ne mislim da bi se to Novaku desilo da nije Srbin. Ima elemenata u toj kolektivnoj mržnji i histeriji koja postoji u delu međunarodne javnosti protiv Novaka. Meni se čini da se na to transponuje i nešto negativnih sentimenata, nažalost, prema našoj zemlji ili prema našem narodu, što je verovatno i nasleđeno iz nekih ranijih perioda„, rekao je Đurić. 

Dodao je da je to još jedan od pokazatelja koliko je važno da se nastavi borba na svim poljima protiv negativnih stereotipa o Srbiji i koliko je važno da pokazujemo šta je to Srbija danas. 

Prema njegovim rečima, ne treba da imamo iluziju da će politički krugovi u međunarodnioj zajednici koji su 90-ih godina prošlog veka vedrili i oblačili na negativan način i uticali na sudbinu sprskog naroda, preko noći promeniti stavove.

Izvor: O21

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.