Davor Dragičević završio u bolnici

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida iz Banjaluke zadržan je u bolnici nakon što mu je danas pred policijskom stanicom Centar u Banjaluci gdje je bio priveden na razgovor.

Ifet Feraget, advokat Dragičevića potvrdio je za N1 da je Davor u bolnici s obzirom na to da ima probleme sa astmom.

“Pozlilo mu je jer je imao problema sa disanjem zbog astme. Prevezen je u bolnicu gdje je smješten, pokušavam nekoga dobiti i stupiti u kontakt kako bih dobio više informacija, ali ne javlja se niko tako da ne znam da li će ga ponovo vraćati u policijsku stanicu nakon bolnice ili će otići kući”, kazao nam je Feraget.

Policijski službenici MUP-a RS su danas došli na Davorovu kućnu adresu kako bi mu uručili poziv za ispitivanje te mu tom prilikom rekli da će biti priveden ako ga ne primi. Razlog uručivanja poziva jeste Facebook status u kojem je Davor najavio da će 9. januara doći na Trg Krajine u Banjaluci s transparentom “Pravda za Davida”.

“To je jedno nezakonito postupanje, klasična zloupotreba vlasti policijskih službenika jer je sve vezano za Facebook objavu, a treba naglasiti da je Davorovo zakonsko pravo da se pojavi na Trgu Krajine, on je slobodan čovjek i ima pravo da ide gdje hoće i da ponese transparent kakav god on želi. Dakle, policija je zloupotrijebila svoje službeno ovlaštenje jer niko ne može biti priveden ako ne primi poziv nego samo ako se ne odazove na njega. Prema tome, trebalo mu je normalnim putem uručiti taj poziv i nije bilo potrebe da inspektori dolaze pred kuću pogotovo jer mu je kćerka iz Austrije kod njega i očekuje se pravoslavni Božić. Poziv mu je trebao biti donesen na kućna vrata ili da se poziv telefonski objavi i to kaže”, naglasio je Feraget.

Istakao je i to da je on kao advokat koji zastupa porodicu Dragičević i bavi se ovim slučajem, savjetovao grupu “Pravda za Davida” da i pravno reaguju.

“Savjetovao sam članovima ‘Pravde za Davida’ i sutra će neko podnijeti pritužbu tužiocu u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka na postupanje policije pa će se izvršiti provjera svih ovih okolnosti. To je zapravo dužnost tužioca, a vidjet ćemo šta će zapravo uraditi”, poručio je Feraget.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.