ATV: Sankcije direktan udar na medijske slobode i demokratiju

BANJALUKA – Oštro i odlučno odbacujemo besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Iznenađeni smo ovakvom odlukom i smatramo izričito neozbiljnim za jednu veliku državu da insinuacije pojedinaca o povezanosti naše medijske kuće i političara uzmu kao kredibilan izvor, saopštla je Alternativna televizija nakon odluke SAD da bude stavljena na listu sankcija.

„Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a oštro osuđuju sankcije Ministarstva finansija SAD i ocjenjuju ih kao napad na medijske slobode, slobodu izvještavanja i demokratiju – u kojoj se podrazumijeva da mediji izvještavaju slobodno, nepristrasno i objektivno. Baš onu demokratiju koju, navodno, čuvaju od izvještavanja ATV-a“, navedeno je iz ove medijske kuće.

Kako navode, sankcije gledaju kao priznanje za svoj dosadašnji rad, učinkovitost, ali i kao obavezu da moraju pokazati da se istina ne može cenzurisati.

„Jedina istina je – svaki medij odgovara jedino i isključivo gledaocima i čitaocima, uz poštovanje svih novinarskih i drugih načela“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.