Trebinjku u banci obavijestili da je umrla

Trebinjka Stana Vlahović 16. decembra otišla je na bankomat da podigne penziju. Nakon par neuspjelih pokušaja da podigne novac, ušla je u poslovnicu NLB banke gdje su joj uručili kovertu sa napomenom da je umrla.

Sa bankomat karticom Stana je nekoliko dana pokušavala da podigne novac, čak je, kaže,  slučajnim prolaznicima davala svoj PIN kod, misleći da je ona šifru ukucala pogrešno. Međutim, ni oni nisu uspijevali obaviti transakciju.

– Neki mladić je nekoliko puta kucao ovaj moj broj, a iz bankomata nema ni para, ni papirića. Kaže mi on da odem u banku i tamo podignem pare – priča Stana.

Stana je nakon ovog savjeta otišla direktno u banku i tražila razgovor sa nadležnim. Nakon nekoliko trenutaka uručili su joj kovertu na kojoj je njeno ime prekriženo sa naznakom da je umrla.

Leutar.net Trebinjku u banci obavijestili da je umrla

-To je bilo 16. decembra, zaokružila sam ovaj datum i ovu kovertu neću baciti dok ponovo ne umrem – kroz šalu kaže naša sagovornica.

Stana objašnjava da joj još uvijek iz banke nije stiglo nikakvo obrazloženje kako je do ovog nesporazuma došlo, ali je  uspjela na vrijeme podići novac i platiti račune.

Izvor: Jadran Trebinje

Dodatak: Dobili smo poruku od Službe za PR & Marketing NLB Banke Banja Luka u kojem nas obavještavaju da su sve nesuglasice riješene i da su sve uradili u zaštiti svojih potrošača:

Klijentica je prilikom dolaska u Banku riješila sve nedoumice službenika i dokazala da je oznaka na pošiljci netačna, te je tako ponovo mogla raspolagati svojim sredstvima.
Dio teksta u kome se navodi da je prolaznike molila da kucaju njen PIN je osjetljiv jer zbog ovakvih situacija može dovesti u opasnost da joj neko otuđi karticu i znajući PIN zloupotrijebi istu. Molimo da dopunite tekst ili na osnovu ovih informacija skrenete pažnju javnosti na važnost ažurnosti kontakt podataka koje klijenti ostavljaju u bankama (kontakt telefon, email…), kao i o važnosti
čuvanja PIN koda.

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.